Lørdag kan du kjøre gratis med tog mellom Larvik og Porsgrunn – så mange ganger du vil

Helt gratis: Her er det første toget fra Larvik til Porgrunn på den nye strekningen klar til avgang mandag morgen. Lørdag kan du være med gratis, og gjerne kjøre strekningen flere ganger.

Helt gratis: Her er det første toget fra Larvik til Porgrunn på den nye strekningen klar til avgang mandag morgen. Lørdag kan du være med gratis, og gjerne kjøre strekningen flere ganger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tilbudet gjelder mellom klokken 10 og 16, og fredag åpner samferdselsminister Jon Georg Dale offisielt den nye dobbeltsporede jernbanestrekningen mellom Larvik og Porgrunn, og tar med seg 240 inviterte gjester til festforestilling i Porgrunns kulturhus, Ælvespeilet.

DEL

– Det meste av feiringen av at den nye strekningen er åpnet vil skje i Porsgrunn, men selve åpningen skjer i Larvik. Vi håper mange vil ta turen til stasjonen, og gjerne med norske flagg, sier Nils Fredrik Lysebo, kommunikasjonsrådgiver i Larvik kommune.

Les også: Ordførere på historisk togtur i natt. – Oi, er vi allerede her?

240 gjester

Rundt 80 inviterte gjester vil være med på toget som ankommer Larvik klokken 11.45 fredag formiddag.

– Dette er både mennesker fra Bane NOR og NSB, i tillegg til lokale, regionale og nasjonale politikere, og ikke minst representanter for entreprenører og samarbeidspartnere, forteller Trine K. Bratlie Evensen, kommunikasjonsleder i Bane NOR, til Østlands-Posten.

– I Larvik går i tillegg rundt 160 inviterte på toget i Larvik, og reiser videre til Porsgrunn klokken 12.20, forteller Bratlie Evensen.

Toget ankommer Porsgrunn klokken 12.35, og så er det stor markering med gjestene på plass i kulturhuset Ælvespeilet.

– Men det blir en flott seanse i Larvik også, med tale fra Larviks ordfører og den nye samferdselsministeren, forteller Bratlie Evensen.

Les også: Så mye vil det koste å ta det nye toget fra Porsgrunn til Larvik: – Litt dyrt

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kort utsikt: Kun noen få sekunder, men lørdag kan du gratis nyte utsikten fra Langangen bru fra togvinduet. (Det korrekte skal være Hallevannet bru)

Kort utsikt: Kun noen få sekunder, men lørdag kan du gratis nyte utsikten fra Langangen bru fra togvinduet. (Det korrekte skal være Hallevannet bru) Foto:

Stor forestilling i Porsgrunn

I Ælvespeilet i Porsgrunn både musikalske innslag, filmer, og ikke minst en rekke taler fra blant annet konsernsjef i Bane NOR, Gorm Frimannslund, og konserndirektør i NSB, Arne Fosen. Ordførerne i Larvik og Porsgrunn skal også på podiet, og forestillingen i kulturhuset varer til klokken 14.30, og så skal gjestene ta toget i retning Larvik og Oslo igjen.

– Det har vært en spennende og morsom uke siden det første toget gikk på den nye strekningen natt til mandag, sier Trine K. Bratlie Evensen.

– Tilbakemeldingene fra publikum har vært svært bra, og alt har fungert de første dagene, sier hun.

Les også: Storfornøyde togpendlere på den nye strekningens første dag: – Det skal bli fantastisk å komme raskere og sikrere til Porsgrunn

(artikkelen fortsetter under bildet)

På første tur: Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, og Skiens ordfører Hedda Foss Five under den aller første turen på det nye sporet natt til mandag.

På første tur: Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, og Skiens ordfører Hedda Foss Five under den aller første turen på det nye sporet natt til mandag. Foto:

Tilbud til alle lørdag

NSB ønsker at så mange som mulig skal få være med på feiringen av den nye strekningen mellom Larvik og Porsgrunn, som ifølge regiondirektør i NSB region Øst, Øivind Leet, skal gi forbedrede rutetider på Vestfoldbanen mellom Larvik og Skien.

– Lørdag kan alle få prøve det nye togtilbudet mellom Skien, Porsgrunn og Larvik - helt gratis. Det er bare å gå om bord på toget uten billett mellom disse stasjonene. Og du reiser så mange ganger du vil, skriver Leet i en pressemelding.

Han sier at den nye strekningen binder sammen Vestfold og Grenland på en helt ny måte.

– Nå blir det enklere å pendle mellom byene, og arbeids- og boligmarkedet blir knyttet tettere sammen. Vi vil invitere alle i nabolaget til å prøve ut det nye togtilbudet mellom Skien, Porsgrunn og Larvik uten at det koster noe, sier Øivind Leet.

Tog hver time

Med den nye strekningen mellom Farriseidet og Porsgrunn er det nå 15 minutter kortere reisetid på strekningen. Strekningen er 15 kilometer lang, og tar 16 minutter, mot 31 minutter tidligere. Fra 9. desember tar turen bare 12 minutter, og man sparer 19 minutter mot tidligere.

I pressemeldingen skriver Øivind Leet også at med kortere reisetid vil også Grenland (Porsgrunn og Skien) få tog hver time, istedenfor tidligere «togbuss» på en del avganger mellom Larvik og Skien.

– Toget vil få en helt ny rolle lokalt mellom Vestfold og Grenland, og gir muligheter for å flytte seg raskt mellom byene. Grenland vil også komme 19 minutter nærmere Oslo, skriver han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.