– Det er usikkert når vi kan få det ferdig

Stilstand: Arbeidet med å reperere muren og sette opp nytt gjerde er foreløpig ikke fullført.

Stilstand: Arbeidet med å reperere muren og sette opp nytt gjerde er foreløpig ikke fullført. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I august startet Statens vegvesen arbeidet med å fjerne det gamle gjerde ut mot Storgata ved jernbanestasjonen. Når arbeidet er klart og nytt gjerde på plass er imidlertid usikkert.

DEL

– Det gamle og stygge gjerdet på toppen ble tatt ned i august, og nå skal den gamle muren under rehabiliteres og ny mur settes inntil den gamle, forteller Bodil Odberg, som er vedlikeholdsansvarlig i Statens vegvesen Vestfold.

– Arbeidet med å finne en god løsning pågår, men det er usikkert når vi kan få det ferdig, sier hun.

Les også: Endelig fjernes «Larviks styggeste gjerde»

El-installasjoner

Odberg forteller at arbeidet med å reparere muren og sette opp et nytt gjerne på toppen er krevende.

– Det er blant annet koblet inn her en del elektriske installasjoner til blant annet trafikklys på stedet, og dermed tar det tid å koordinere alt som skal gjøres, sier hun.

Bodil Odberg sier imidlertid at Statens vegvesen skal sørge for at det både blir greit å brøyte på stedet og å passere stedet inntil arbeidet er avsluttet og nytt gjerde er på plass.

Kanskje poesi?

Larvik Bys Vel har i flere år ivret for å få det gamle og falleferdige gjerdet på stedet byttet ut, og foreningen har vært i kontakt med Larvik Poesipark om eventuelt å dekorere den nye muren med poesi.

– Vi har tenkt at veggen skal prydes med 10-15 sitater med ulikt språk som har med reise å gjøre, og som viser mangfoldet i Larvik. Vi samarbeider med Larvik læringssenter om dette, sa leder i Poesiparken, Knut Hjalmar Gulliksen, til ØP i august.

Gulliksen sa at Poesiparken ser for seg inskripsjoner med sitater og dikt som handler om å reise, «velkommen» og «farvel»  på flere ulike verdensspråk.

Stygt: Arbeidet har stått stille siden det gamle gjerdet ved Jernbanestasjonen ble tatt ned i august. Når nytt er på plass er foreløpig uklart.

Stygt: Arbeidet har stått stille siden det gamle gjerdet ved Jernbanestasjonen ble tatt ned i august. Når nytt er på plass er foreløpig uklart. Foto:

Artikkeltags