Jon (17) satte samtlige konkurrenter på plass: – Det var stort å krysse målstreken først

TIL TOPPS: Jon Rye-Johnsen syklet friskt da han gikk til topps i det første av to fellesstarter i forbindelse med norgescuprittene i helga.  

TIL TOPPS: Jon Rye-Johnsen syklet friskt da han gikk til topps i det første av to fellesstarter i forbindelse med norgescuprittene i helga.   Foto:

Av

Jon Rye-Johnsen har tatt juniornivået i norsk sykkelsport på strak arm. Larvik-gutten imponerte på temporittet i junior-NM og fulgte opp med nye, sterke prestasjoner i helga.

DEL

Den tidligere Nanset-syklisten viste bokstavelig talt muskler da han satte samtlige konkurrenter på plass og vant et norgescupritt i Skogn og Levanger. Det var en glad Jon som suste inn til seier i det 129 kilometer lange fellesstartrittet. Han satte både jevngamle og eldre konkurrenter på plass.

– Det var stort å krysse målstreken først ettersom det var mange gode spurtere i feltetog, og det var tøff kamp om posisjonene. Jeg prøvde å finne det beste hjulet å ligge på, og føler jeg lyktes ganske bra med det ettersom jeg hadde en god posisjon da det dro seg til. Det handlet for meg om å vente på det riktige tidspunktet før jeg satte inn det avgjørende støtet. Jeg gjennomførte den planen jeg la og fikk god uttelling ettersom jeg krysset mållinjen først, sa Rye-Johnsen da seieren var i boks.

Det var en glad 17-åring som mottok gratulasjoner fra konkurrenter og andre etter at seieren var sikret. Den talentfulle NTG-eleven beviste på Skogn-veiene at det ikke er tilfeldig at han har fått en så god start på juniorkarrieren som han har gjort. Jon har hatt en fin utviklingskurve det siste året. Han har ifølge seg selv gått fra å være en treg avslutter til å bli en syklist som er rask og sterk på de siste meterne. Det kom til syne da han vant norgescup-fellesstarten.

Kamp om posisjonene

– Jeg har blitt både sterkere og har blitt mer eksplosiv etter at jeg ble en del av NTG-systemet. Jeg var for ett år siden ikke i stand til å spurte så bra som jeg gjør nå, sa vinneren som berømmet klubbkameratene som kjørte for Rye-Johnsen i dette rittet.

Den unge Glåmdal-syklisten som sto øverst på seierspallen kunne opplyse at det var kamp om posisjoner i hovedfeltet underveis. Det gikk flere brudd og det siste ble tatt igjen rett før målgang.

– Jeg hadde før sesongen som mål å være med på å prege de norgescuprittene jeg skulle delta i. Jeg føler jeg har klart det selv om det har blitt langt færre rittstarterenn det da var lagt opp til både fra min og klubbens side. Det ble forholdsvis tidlig klart at dette kom til å bli en amputert sesong på grunn av koronaen. Epidemien har lagt begrensninger på det meste. Vi er imidlertid heldige som driver en idrett som gjør at vi kan holde aktiviteten i gang, sa Jon Rye-Johnsen etter at han hadde vært og hentet førstepremien.

Har høyere ambisjoner

17-åringen innrømmer at han på sikt har høyere ambisjoner enn å være på pallen i norgescupritt. Det er et mål å gjøre det så bra at han etter hvert blir landslagsaktuell. Det langsiktige målet er å bli en god senior og etter hvert få kontrakt med et av semiproff-lagene som det er flere av i Norge. Nåløyet for å få innpass der er trangt ettersom det er mange om beinet. Det er skole og sykkel som er hovedfokuset for Rye-Johnsen som også prøver å gjøre andre ting.Han liker å være sosial og trives godt sammen med kameratene.

– Jeg prøver å koble av og samtidig samle overskudd mellom slagene. Det er viktig for å ha utbytte av treningsøktene og ikke minst prestere i ritt, sier Jon som er spent på hva han kan klare å utrette i sin første junior-NM-fellesstart.

LES OGSÅ: Fram øverst på negativ statistikk: – Du skal lete lenge etter å finne noe tilsvarende

LES OGSÅ: Pallen glapp for Halvorsen i golf-NM

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.