Plutselig dukker det opp en henvisning til en nettside. Elegant Media, kaller de seg. Bak står det unge folk fra Larvik. Dette er noe nytt, og da går man kjapt inn og søker.

Melbourne Australia, står det plutselig. Et firma med samme navn som de unge fra Larvik? Eller er det en avdeling?

– De driver heldigvis med noe helt annet enn oss, ler Henrik Fyhn, som sammen med kameraten, Jørgen Klaastad, står bak den lokale varianten av Elegant Media.

De to startet opp i slutten av juli og har brukt høsten godt. Begge er ferdige med videregående, en på medier og kommunikasjon, den andre på bygg og anlegg.

LES OGSÅ: I sommer klarte Jørgen (18) fra Larvik noe svært få i verden kan skryte av: – Det ble en del penger ut av det også ...

En fremtidig løsning

At de to, med helt forskjellig studiebakgrunn, skulle finne sammen i et felles yrke handler om en felles interesse.

– Vi har blitt kamerater gjennom nett. Vi brenner for litt like ting. Så inviterte Jørgen meg med på et samarbeid om en YouTube-kanal. Deretter fikk jeg høre ideen om Elegant Media, og han spurte om jeg ville bli med på det, også. Det sa jeg selvfølgelig ikke nei til, forteller Henrik ivrig.

Ifølge han selv sier han ja til det meste. Han er lærling på fulltid og har et par andre jobber i tillegg, både som snekker og vaktmester.

– Jeg skal uansett få et fagbrev, slik at jeg har noe i bunn. Så tar jeg det derifra, sier han.

Kameraten, derimot, spiller på nett og lever av det. Han driver med E-sport.

– Tiden nærmer seg kanskje for å avslutte karrieren innen E-sport. Jeg tenker å pushe en gang til for å se hvor langt jeg kommer. Nå starter snart VM-sesongen. En grei plassering der må til for at jeg skal fortsette. Dersom det ikke blir en grei plassering bør jeg kanskje slutte, og heller fokusere på sideprosjekter som Elegant Media, røper Jørgen.

– Ja, for nå er dette et sideprosjekt. Vi har andre ting som er hovedjobben nå. Men planen er at dette skal bli hovedjobb, oppsummerer Henrik.

Godt i gang

De to startet rett etter sommeren med Elegant Media og har allerede hatt en del kunder.

– Vi har jobbet med 10 forskjellige prosjekter. Vi utvikler nettsider, designer og utvikler. I tillegg driver vi med grafisk design. Brosjyrer, logoer og branding. Så tenker vi å starte med markedsføring, digitalt, forklarer Jørgen.

I tillegg tilbyr de hosting og domenetjenester, det vil si blant annet oppsett av servere. Egentlig handler det om å hjelpe bedrifter som både trenger en nettside, og som trenger oppdatering på sine gamle.

– Mange bedrifter er veldig utdaterte på dette. Samtidig som det blir viktigere og viktigere med en kanal på nett, lønner det seg å ha en forside som er lett tilgjengelig og fin, påpeker Jørgen.

Akkurat nå kan han kombinere det med karrieren innen E-sport. Det foregår på kveldstid. Like lett med kombinasjon er det ikke for kompanjongen Henrik.

– Så det blir noen sene netter, smiler han like blid.

Mona bekymret seg for Jørgens (18) spillevaner: – Jeg tenkte at det hadde vært mye lettere om han spilte fotball

Ikke imponert over konkurransen

– Jeg tror dette kan bli stort om vi virkelig jobber med dette. Det er et stort marked og det er mangel på slike bedrifter. Vi ser jo at det er mange selskaper her som er utdaterte, sier Jørgen optimistisk.

Når det gjelder utdatert, snakker de både om næringslivet generelt og om konkurrentene sine.

– Da vi laget vår egen nettside, prøvde vi å slå ut mange av våre konkurrenter. De har selv utdaterte nettsider som det er vanskelig å finne fram på. Det gir ikke det beste innblikket i hva de driver med heller, smiler de to.

Det har ikke vært utfordrende å få tak i kunder.

– Vi er i en startprosess og ting tar tid. Vi lærer mye og har jo ikke drevet business før på dette nivået. Men vi har en del kunder allerede, sier Henrik.

Drømmer om de store merkene

Drømmen er selvfølgelig å ha store kjente kunder. I tillegg til alle andre som trenger dem.

– Hadde vært moro å kunne vist til noe stort. Kanskje Rema 1000 Norge. Kjente merkevarer, sier Jørgen.

Med nettet kommer fordelen av å ikke bare måtte jobbe lokalt. Kundene hittil har bare vært en fra Larvik og en fra Sandefjord, resten er spredt over hele Norge.

– Oppstartskostnadene våre har ikke vært store. Men det kommer flere kostnader. Nå koster det bare tid. Kommer det så mange kunder at vi ikke rekker alt selv, må vi se på løsninger. Det kan bli et tema om ikke så altfor lenge. Vi begynner å få en del å gjøre. Da kan det hende vi må leie inn folk, forteller Henrik.

– Men hvem er sjefen?

De ser på hverandre.

– Det er 50/50.

– Hvis det skulle vært bare en av oss så hadde det vært Jørgen, kan Henrik fortelle.

De kommer til å starte et AS etter hvert.

– Det ventet vi litt med mens vi hadde fokus på planlegging. Men i løpet av første kvartal blir dette et AS, avslutter Henrik.