Nå starter Lier Horst opp noe nytt: – Det har vært en kort og brutal prosess

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har gått rykter i bok-Norge om at noe stort er på gang, midt i det hele står Jørn Lier Horst.

DEL

Horst har fram til nå skrevet bøker for Gyldendal, nå bryter han ut og starter sitt eget forlag, Capitana. Han vil fortsatt være forfatter, men da gi ut bøkene på eget forlag.

 – Det har vært en kort og brutal prosess. Jeg begynte å tenke tanken da jeg så mine egne tall fra 2017, sier Jørn Lier Horst.

Solgt 400.000 bøker

– Det viste seg nemlig at jeg har solgt 400.000 bøker med mitt navn på, og dermed var jeg i gang med sonderinger om et eget forlag.

Og det var i disse sonderingene han kom i kontakt med investor Petter Stordalen.

At også andre forfattere hadde samme tanker, var Jørn Lier Horst klar over. Ryktene om at noe var i gjære gikk også i bokmiljøet i forrige uke, da det ble kjent at Anne Gaathaug hadde sagt opp jobben i Kagge Forlag.

LES OGSÅ: Frednes tiltalt for kidnapping og mishandling – ber ikke om forvaring for drapsmannen (+)

Nå går både hun og Horst inn i samme forlagsfamilie, og de blir ikke alene. Jonas Forsang som skrev boka om nettopp Petter Stordalen for et par år siden, har allerede sitt eget forlag Pilar som blir en del av forlagsfamilien. Anne Fløtaker blir sjefredaktør i Horsts nye forlag, «Capitana» og Anne Gaathaug blir daglig leder i Gloria Forlag.

Hemmelighetsfull om ny bok

– Jeg kommer til å gi ut min første bok i mai på det nye forlaget. En krimroman skrevet i samarbeid med en annen norsk krimforfatter, sier Lier Horst som velger å være hemmelighetsfull med hvem han nå samarbeider med.

– Men det blir ingen William Wisting bok, legger han til.

Han er fullt klar over at dette ikke blir noen «walk in the park».

– Det er fire store forlag som gir ut bøker og som eier bokhandlerkjedene og således har stor makt. Det blir en tøff kamp å bli synlige på markedet. Men nå har vi samlet gode folk med stor bransjekunnskap og sterke finansielle muskler, sier Lier Horst som dermed trolig har skrevet sin siste bok på Gyldendal Forlag.

 

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags