«Wisting»-filmen tilbys 26 millioner kroner

INNSPILLING: Sven Nordin, regissør Trygve Allister Diesen, skuespiller Ingri Enger Damon og setrekvisitør Bhare Kesmaei

INNSPILLING: Sven Nordin, regissør Trygve Allister Diesen, skuespiller Ingri Enger Damon og setrekvisitør Bhare Kesmaei Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Wisting»-serien var opprinnelig tildelt 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk Filminstitutt (NFI). Nå tilbys krimuniverset hele 26 millioner kroner.

DEL

I november kom nyheten om at Filminstituttet ville bidra med 10,5 millioner kroner gjennom konsulentordningen til dramaserien om William Wisting. I dag kom nyheten om at spenningsserien tilbys litt over 26 millioner kroner gjennom instituttets insentivordning. Det betyr at produksjonen vil kunne legge mer av opptaktene i Norge.

– Vi er overlykkelige over dette, og at NFI på nytt viser at de tror på det vi skal skape. Dette gjør at vi kan legge enda mer av produksjonen i Norge, og tilby enda flere i drama-Norge muligheten til å skape en fantastisk serie sammen med oss. Støtten betyr ekstra mye ettersom det viser hele den norske film- og tv-bransjen at lovende prosjekter blir satset på, forteller produsent Silje Hopland Eik i Cinenord.

Skuespillere: Ingri Enger Damon og Sven Nordin fotografert i forbindelse med filminnspillingen i Larvik.

Skuespillere: Ingri Enger Damon og Sven Nordin fotografert i forbindelse med filminnspillingen i Larvik. Foto:

Første sesong av Wisting skal sendes på TV3 Norge og Viaplay.

Les også: Anne Marie fra Torstrand fikk politihelten William Wisting inn i huset 

Opptak i Larvik

Opptakene til serien, hvor Sven Nordin spiller hovedrollen som William Wisting, har allerede startet i Larvik.

Innspillingen vil foregå i mange måneder fremover, hovedsakelig her i Larvik-området hvor handlingen i Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting finner sted.

– Wisting er en sammensatt og spennende person og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven. Dette blir spennende, jeg gleder meg, sier Sven Nordin om rollen.

Les også: – Det er gøy å lage TV-serie på et lite sted som Larvik, vi har fått fantastisk hjelp fra hele kommunen! 

TV3 og Viaplay har de siste årene produsert en rekke nye dramaproduksjoner som «Okkupert 2», «Aber Bergen», «Hassel» og «Elven», samt kommende serier som «Rig 45» (Jakob Oftebro), «Rekyl» (Odin Waage og Silje Torp) og «Han heter ikke William» (Thomas Hayes).

Wistings hjemby: De siste ukene har filminnspillingen foregått i Larvik-distriktet.

Wistings hjemby: De siste ukene har filminnspillingen foregått i Larvik-distriktet. Foto:

Om Wisting

Seriens handling dreier seg rundt William Wisting, en hardtarbeidende politietterforsker som ofrer alt – inkludert familielivet – for jobben.

I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak.

Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.

Julegater: Noe av handlingen finner sted i Larviks gater i desember. Fredag hengte de opp julepynt i gatene for å klargjøre til filming.

Julegater: Noe av handlingen finner sted i Larviks gater i desember. Fredag hengte de opp julepynt i gatene for å klargjøre til filming. Foto:

Les også: I all verden, har det rablet for kommunen? Henge opp julegater i februar?

Wisting-bøkene har blitt oversatt til tretti språk med de prisvinnende «Jakthundene» og «Hulemannen» i spissen. Den kommende dramaserien har også et internasjonalt potensial – Wisting har allerede blitt solgt til Tyskland.

Serien produseres av Cinenord Drama AS med produsentene Silje Hopland Eik og Terez Hollo-Klausen, samt Good Company Films med produsenten Anni Faurbye Fernandez. Katarina Launing og Trygve Allister Diesen er regissører og serieskapere er Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags