Gå til sidens hovedinnhold

Jubileumskonsert i Bølgen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi som var på jubileumskonsert, Larvik 350 år, i Bølgen søndag 26. september fikk en fantastisk musikkopplevelse. Konserten var en hyllest til Larviks æresborgere, musikerne Antonio Bibalo og Arne Nordheim, og også Edvard Grieg som hadde en tilknytning til Larvik.

Joakim Biondi fremførte Arne Nordheims verk, Listen, skrevet for piano, og Antonio Bibalos verk, Notti. Det var spennende klanger, voldsom kraft og overraskelser, som satte fantasien i sving. Danseduoen fra Kontra supplerte med vakker og talende dans.

Joakim Biondi briljerte med framføringen av Griegs store og kompliserte verk g-moll ballade, som varte i 20 minutter, og som han spilte uten noter.

Det var helt fantastisk å få oppleve hvilken stor kunstner Joakim Biondi er. Han har holdt konserter som pianist i store deler av verden. De blant publikum som jeg har snakket med var helt målløse.

Rebecca Nøsterød Isaksen spilte aldeles nydelig Sonate for fiolin og klaver i C.moll, akkompagnert av Joakim. Elevene fra Thor Heyerdahl vgs. hyllet høylytt sin lærer og også deres medelev Rebecca for fantastiske prestasjoner. Vi fikk også et ekstranummer som het Larviks-Polka, og som Edvard Grieg komponerte da han som 15 -åring besøkte sin tante i Larvik.

Jeg skulle inderlig ønske at det kommer flere anledninger til å få høre denne musikken fremført igjen. Og ikke minst at flere får oppleve hvilken stor musiker vi har i Larvik i Joakim Biondi. I forbindelse med byjubileet var det flere arrangementer samtidig, og det var mye flott underholdning å velge mellom for dem som liker klassisk musikk. Takk for en stor musikkopplevelse.

Kommentarer til denne saken