Klare for et nytt år med julaften på Farris Bad

I GANG MED PLANLEGGING: F.v: Joakim Barnholt, Cecilie Verde, Erica Gutterød Dabe, Anne B. Withbro og en liten hjelper arrangerer også i år julaften på Farris Bad.

I GANG MED PLANLEGGING: F.v: Joakim Barnholt, Cecilie Verde, Erica Gutterød Dabe, Anne B. Withbro og en liten hjelper arrangerer også i år julaften på Farris Bad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

November er i gang, og det er også planleggingen av årets julaften på Farris Bad. Styret i foreningen Juleaften i Larvik gleder seg til det som har blitt en stor tradisjon.

DEL

– Det handler mye om å ta tilbake julas verdier. Alt skal ikke handle om dyre julegaver, men om det å ha det koselig sammen. Det er forskjellige grunner til at folk ønsker å feire julaften her. Enten om de er alene, har fysiske eller psykiske problemer, er aleneforeldre eller bare å ønsker å feire sammen med andre, sier Cecilie Verde.

Sammen med Anne B. Withbro, Erica Gutterød Dabe og Joakim Barnholt planlegger hun nå det åttende året på rad med julaften på Farris Bad.

Les også: For Mette og Øyvind har husdrømmen i Larvik blitt til et mareritt

Trenger frivillige

I starten av november ble foreningen Julaften i Larvik kåret til «Årets ildsjel» under «Næringslivets Fabelaktige Fredag». Dette på grunnlag av foreningens bidrag til å skape et inkluderende og åpent Larvikssamfunn.

– Vi fire hadde ikke klart dette alene. Det er takket være alle som er å jobber som frivillige som gjør dette til hva det er. Hvert år er det positive frivillige som kommer, og de er fantastiske, forteller Withbro.

Arrangementet krever rundt 100 frivillige til både store og små jobber fordelt utover de fire dagene. Arbeidet starter med opprigging 22. og 23. desember. Så er det selve arrangementet som starter klokken 16.00 på julaften, deretter nedrigg 25. desember. Påmelding for å være frivillig eller gjest kan skje på Facebook eller på telefon til Anne B. Withbro eller Cecilie Verde.

– All hjelp er god. Om man vil kun hjelpe til med henting av gjester, opprigging eller nedrigging eller om man vil hjelpe til under selve arrangementet bestemmer man selv, sier Verde.

Populært de siste årene

Da tradisjonen startet for åtte år siden var det kun 36 gjester til stedet i konsertsalen i Kongegata. Under fjorårets arrangement var det nærmere 150. Det er ingen tvil om at julaften på Farris Bad har blitt en tradisjon for mange og at det kommer nykommere hvert år.

– Alle gjestene som kommer får nydelig julemat, det er pyntet som en tradisjonell julefeiring og julenissen vil komme med pakker til de minste, forteller Verde.

Joakim Barnholt fra Røde Kors forteller at pakkene er donert fra Larviks befolkning, og at man gjerne kan levere inn julegaver på Røde Kors.

– Selv om tradisjonen med julaften på Farris Bad handler om å feire sammen og skape et godt miljø, er det morsomt for barna å få en pakke, forteller Barnholt.

En god tradisjon

Ideen om å lage en julaften for alle dem som kanskje ikke har noen å feire med kom da mannen til Cecilie Verde ville melde seg frivillig til å jobbe på et likt arrangement i Oslo. Cecilie spurte da mannen sin om de ikke heller kunne lage et slikt arrangement i Larvik. Og det gjorde de.

– Det har blitt en utrolig fin tradisjon. Familien min feirer jul der hvert år, sier Verde.

Verde forteller at det er mange av de samme frivillige som kommer år etter år for å hjelpe til. Både gjester og frivillige består av alle aldre, noe Verde mener er veldig fint.

– Det har blitt en fin tradisjon å komme på julaften på Farris Bad, istedenfor at folk synes det er flaut og ikke tør å komme. Det er en åpenhet og alle skal få komme, legger Withbro til.

Artikkeltags