Ensomt juletre søker gaver

Monica Ljusnes fra Røde Kors, til venstre, og hotellsjer Cecilia Berg.

Monica Ljusnes fra Røde Kors, til venstre, og hotellsjer Cecilia Berg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre juletrær står og venter på gaver i resepsjonsområdet på Farris Bad. Gavene går til barn i Larvik som lever i familier under fattigdomsgrensen.

DEL

– Mange flere enn vi tror lever i familiesituasjoner der økonomien er streng, og der det er særdeles vanskelig å få endene til å møtes i desember, sier hotellsjef på Farris Bad, Cecilia Berg, og Monica Ljusnes fra Røde Kors i Larvik.

Mange bidrag

Farris Bad og Røde Kors har samarbeidet siden 2012 med å samle inn julegaver til barn i vanskeligstilte familier, og i fjor førte aksjonen til at 783 barn i Larvik fikk en ekstra julegave.

Monica Ljusnes fra Røde Kors sier gavebidrag i desember er utrolig viktig for mange familier

Monica Ljusnes fra Røde Kors sier gavebidrag i desember er utrolig viktig for mange familier Foto:

– Bare fra Farris Bad fikk vi inn mellom fem og sekshundre bidrag, noen pakket sammen til én gave, og sammen med bidrag levert inn andre steder ble det hele til et imponerende stort antall gaver, sier Monica Ljusnes.

– Gavene går til barn og unge fra null til atten år, og det behøver ikke være snakk om dyre ting. Alt er velkomment, og jeg forsikrer at de som får gavene blir utrolig glade, sier hun.

Sjokkert over tilstanden

Monica Ljusnes sier at det var statistikker over hvor mange barn i Larvik som lever under fattigdomsgrensen som førte til initiativet med å samle inn gaver.

Hotellsjef Cecilia Berg, til venstre, sier hun er svært glad for samarbeidet med Røde Kors. Her representert ved Monica Ljusnes.

Hotellsjef Cecilia Berg, til venstre, sier hun er svært glad for samarbeidet med Røde Kors. Her representert ved Monica Ljusnes. Foto:

– Vi ble sjokkert over å se at Larvik ligger på toppen i Vestfold når det gjelder antallet familier som sliter så mye med sin økonomi, og Larvik ligger også veldig høyt oppe på statikken for hele landet, sier hun.

– Det er mange årsaker til at mennesker havner i en så vanskelig situasjon. Mange havner der for kortere perioder, mens mange sliter over lengre tid. Uansett er det ekstra tungt og sårt for disse når det nærmer seg jul, og man ikke har råd til å feire høytiden slik man vil. Dette bidraget vet vi kommer godt med, og det gleder veldig mange, sier Ljusnes.

Landsdekkende

Cecilia Berg forteller at hele Choice-kjeden har samarbeid lokalt med organisasjoner i desember for å samle inn gaver.

– Kjeden gir også 10 kroner for hver pakke som kommer inn til Unicefs arbeid, og det er viktig for oss å bidra og ta ansvar for det som skjer utenfor dørene våre, også i nærmiljøet, sier hun.

– Vi er veldig glade for å kunne være med på det samarbeidet vi har her i Larvik, og 180 andre hoteller gjør det samme. Hos oss ser vi at både ansatte, gjester og folk som legger søndagsturen innom oss gleder seg over å gi. Det gjør oss veldig glade, sier hun.

Flere steder

Innsamlingen i Larvik foregår på Farris Bad frm til 17. desember, men det kan også leveres gaver hos Socrates barneleker i Larvik sentrum, og hos Nevlunghavn bakeri.

– Røde Kors har også fått låne lokaler i Torget 7, og det er mulighet til å levere gaver også her, sier Monica Ljusnes.

– Tiltaket har forresten fått navnet «ensomt juletre søker gaver», og jeg håper snart det ikke er så ensomt lenger, sier hun med et smil.

Artikkeltags