Trenger grytevakter: – En takknemlig oppgave

MØTER MANGE HYGGELIGE FOLK: Alf Moen i Frelsesarmeen møter så mange hyggelige folk når han står grytevakt at han blir reint rørt. Pengene de får inn, går til trengende i Larvik kommune.

MØTER MANGE HYGGELIGE FOLK: Alf Moen i Frelsesarmeen møter så mange hyggelige folk når han står grytevakt at han blir reint rørt. Pengene de får inn, går til trengende i Larvik kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvert år kommer julegrytene til Frelsesarmeen opp, som et sikkert førjulstegn.

DEL

Alf Moen sitter grytevakt på Amfi og synes han har en takknemlig oppgave.

Her rusler folk forbi, noen har vært på Vinmonopolet, stopper, og sier «har jeg råd til å handle der, har jeg råd til å gi dere litt også.»

– Også stoffavhengige gir. De sier de vil gi litt igjen. Noen av tilbakemeldingene jeg får når jeg sitter her, er så rørende at jeg nesten gråter, sier pensjonisten, som har vært grytevakt like lenge som han vært soldat i Frelsesarmeen.

– Det var i 1997. Den gang sto vi ute i kulda. Det er bedre nå, sier han og smiler.

Pengene som gis i julegryta kommer trengende i Larvik til gode hele året.

Pengene går til det sosiale arbeidet Frelsesarmeen gjør. Blant til julemat til rundt 350 familier. Også rusomsorgen deres og arbeidstiltakene trenger midler. Dessuten støtter Frelsesarmeen fattige familier året rundt og gir der det trengs en hjelpende hånd.

Det er plassert ut julegryter på Nordbyen, Amfi, Coop i sentrum og på Meny i Stavern.

Nå trenger de flere grytevakter.

Det vil bli avholdt et informasjonsmøte om dette mandag på Frelsesarmeens lokaler.

Artikkeltags