Samler inn over 1.200 julegaver til barn

ÅPNE DØRER FOR GAVELEVERING: Foran sitter Sirilinn Alviniussen Askerud og Monica Ljusnes fra Røde Kors. Josefin Vernby er ansatt i Farris bad, og det samme er de på rekka bak. Magnus Kristiansen, Kristin Andersen, Phillipp Notthoff, Jan Martin Rolfsen, Tine Rosland og Jelena Østebø. Alle ønsker velkommen til å legge julegaver til barn i fattige familier under juletrærna på Farris Bad.

ÅPNE DØRER FOR GAVELEVERING: Foran sitter Sirilinn Alviniussen Askerud og Monica Ljusnes fra Røde Kors. Josefin Vernby er ansatt i Farris bad, og det samme er de på rekka bak. Magnus Kristiansen, Kristin Andersen, Phillipp Notthoff, Jan Martin Rolfsen, Tine Rosland og Jelena Østebø. Alle ønsker velkommen til å legge julegaver til barn i fattige familier under juletrærna på Farris Bad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Også i år vil Farris Bad og Røde Kors oppfordre til å donere julegaver til barn i familier i Larvik som trenger litt hjelp til jul.

DEL

Dette gjør de hvert år, og det er blitt en hyggelig og nødvendig tradisjon.

Det hele begynte med at de fra Røde Kors leste tall fra Statistisk sentralbyrå og så at Larvik lå øverst i fylket over barnefattigdom. Så begynte de å samle inn julegaver.

Da var antallet cirka 100 barn. Nå er tallet på barn som får gave herfra godt over 1.200, og sannsynligvis stigende.

Juledugnad

Juletrærne står allerede klare i foajeen på Farris Bad. Under her skal gavene legges.

Dugnaden med gavedonasjonen ble startet i 2012, og det er tatt svært godt imot av larviksfolk, både dem som gir og de som får. Gavene blir etterspurt av barnevernet, helsestasjoner, Nav, lærere – det er mange som spør. Også naboer som tør å bry seg.

Snart blir juletreet på torget pyntet med ønskelister fra barn som lever under fattigdomsgrensa. Men du kan også gi noe uten å plukke ned en av lappene.

– Vi vil bruke vår unike mulighet til å sette lys på dette. Norge As går jo generelt bra, det er shopping, Black Friday og så videre. Da er det fint å fokusere på noe annet enn det vi vanligvis har her, for Farris Bad er jo luksus. Vi vil gjøre vår del av samfunnsoppdraget, og dette er en del av det, sier Magnus Kristiansen i Farris Bad, som ser at behovet er økende.

– Blant annet er det ventelister til julefeiringa her som arrangeres av Foreningen Julaften i Larvik. Dette er som sagt et bevisst arbeid for oss, og for hver gave som samles inn, gir Choice-kjeden, som vi er en del av, 10 kroner til UNICEF. I fjor kom det inn 63.000 gaver på landsbasis, og det er økende, sier Kristiansen.

Mange som trenger hjelp året gjennom

Det behøver ikke være dyre gaver, understreker Monica Ljusnes og Sirilinn Alviniussen Askersrud fra Larvik Røde Kors.

Røde Kors hjelper fattige barnefamilier hele året, og forteller at behovet er stort. Selv her i Larvik. At de hjelper 800 familier året gjennom er helt sikkert, i tillegg låner de ut sportsutstyr og lignende til dem som ikke har råd til det selv. I tillegg til alt det andre arbeidet de gjør lokalt.

Nå håper de at så mange som mulig kan legge fra seg en gave, både til barn og til ungdom.

– Gavene kommer fram til dem som trenger det. Vi vil kun ha nye gaver, men det trenger ikke være noe stort og flott. Men vi vil at barna i hvert fall en gang i året skal få pakke opp noe nytt til seg selv, sier de.

Det kan også leveres gaver på Nevlunghavn Bakeri.

OPPFORDRER TIL Å GI: Sirilinn Alviniussen Askersrud, Tine Rosland, Magnus Kristiansen og Monica Ljusnes oppfordrer folk til å gi gaver til barn de ikke kjenner denne jula også. de har opplevd stor giverglede før, og håper det vedvarer, for behovet er økende.

OPPFORDRER TIL Å GI: Sirilinn Alviniussen Askersrud, Tine Rosland, Magnus Kristiansen og Monica Ljusnes oppfordrer folk til å gi gaver til barn de ikke kjenner denne jula også. de har opplevd stor giverglede før, og håper det vedvarer, for behovet er økende. Foto:

Artikkeltags