For andre år på rad slo Stavern-Agnes Musikkorps seg sammen med det manns- og kvinnesterke Rakkestuten Blandakor for å holde førjulskonsert i Fredriksvern kirke i går kveld.

Årets konsert var andre gang Rakkestuten Blandakor samarbeider med Stavern-Agnes Musikkorps.

– Vi ble invitert av korpset til å synge for dem ved adventskonserten i fjor. Og nå er vi invitert igjen. Det synes vi er veldig hyggelig, sa kordirigent Jørn Odén Evertsen til ØP i forkant av konserten.

Det nystartede koret er knappe halvannet år gammelt, og mange av sangerne hadde liten eller ingen erfaring fra korsang da de meldte seg inn.

Evertsen, som til daglig er en kjent figur bak tangentene hos mange kor og dirigenter i larviksdistriktet, er imidlertid full av lovord om sine disipler:

– Til kun å øve sammen én gang i uka og å ikke ha noen særskilt korbakgrunn, synes jeg utviklingen har vært over all forventning.

À propos forventninger; ei som hadde noen store sådanne, var larviksforfatter Liv Hege Refsdal, som i går skulle få høre sangen «I natt står julen for døren» – som hun har skrevet teksten til – fremført av et kor for aller første gang.

– Jeg fikk en henvendelse av Thor Petter Thomsen i Stavern-Agnes Musikkorps for omkring fire år siden om å lage tekst til en av hans melodier. Jeg har hørt den bli fremført tidligere, men aldri sjustemt, slik som i kveld, sa en spent Refsdal på vei inn gjennom kirkedøren.

Les mer om konserten i onsdagens papiravis.