JULEKALENDER 24 desember

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Høyoppløselige kart finnes på larvikok.no

Larvik O-klubb med trimjulekalender.

Som et botemiddel mot førjulstidas fristelser har Larvik Orienteringsklubb laget en julekalender med o-poster for å få larviksfolket ut i naturen i tiden fram mot julaften.

24 poster er plassert i Larvik og Staverns-området. På hver av postene står det nemlig en bokstav som deltakerne må notere ned til en løsningssetning som sendes inn via o-klubbens nettsider. Alle postene henger ut fram til tredje juledagslik at det går fint an å ta flere i slengen.Postene presenteres daglig via ØPs nettsider www.op.no, og på larvikok.no.

Initiativtaker Ida Vår Kierulf Dirdal fra orienteringsklubben forteller at hun fikk ideen gjennom en reportasje i ØP forrige uke om Jan Fredheim, som går trimturer hver dag i Bøkeskogen.

– Det er mange som gjør det, så hvorfor ikke gi de et mål. Jeg og Per Olav Gulbrandsen er blant de kreative i klubben og vi drodler mange ideer. Vi tygde videre på dette og kom på et julekalenderkonsept, som er ment å gi folk et lite avbrekk fra stress og styr før jul, forteller Dirdal.

Hun og datteren Mona (11) var ute med de første postene tirsdag kveld.

– Det skal være enkelt å finne postene, sier Dirdal med bekreftende nikk fra Mona.

Meningen er naturlig nok at de skal være fullt overkommelige og for orienteringskjente blir det nok i letteste laget å finne fram. For klubbens del blir konkurransen en måte å vise at orientering ikke nødvendigvis er eliterettet, men passende for alle.

– Håpet er jo at folk kan få en god vane med å være ute, sier Dirdal som er spent på responsen.

Postene er hovedsakelig plassert i Bøkeskogen, men også noen poster er lagt til Stavern, utgravningene på Brunla og et par på Tollerodden i forbindelse med en samling klubben skal ha der.

Dirdal sitter også i klubbens kartkomité og de kartene som brukes i kalenderen er sist revidert i høst.

– Det skjer forandringer hele tiden så vi må oppdatere de jevnlig. Er det treet der fremdeles eller har det kanskje blitt satt opp et hus siden sist, eksemplifiserer hun.

For dem som virkelig får blod på tann for orientering i løpet av kalenderen kan orienteringsklubben også friste med sitt romjulsløp andre juledag, påpeker Dirdal.

Vinneren av kalenderen trekkes 27. desember og får premie i form av et gavekort i Larvik, et eksemplar av Tor Bjørviks historiebok «Seterliv i Lågendalen» og en sykkelhjelm for barn, buff og svettebånd fra o-klubben. Men alle som deltar får den premien man gir seg selv ved å ta en luftetur nå og da fram mot jul.

Følg med på ØP Nett fra torsdag 1. desember.

Artikkeltags