Hjelp, de trenger juletrær – og de trenger dem nå!

TRE SOM TRENGER TRÆR: Arne Nicander fra kommunalteknikk, arborist Lars Ottar Halvorsen og varaordfører Rune Høiseth trenger juletrær, og ber om tips.

TRE SOM TRENGER TRÆR: Arne Nicander fra kommunalteknikk, arborist Lars Ottar Halvorsen og varaordfører Rune Høiseth trenger juletrær, og ber om tips. Foto:

Larvik kommune begynner å få dårlig tid med å skaffe høye, flotte juletrær til Torget og Frederikshavn.

DEL

Siden 1946 har Larvik kommune sendt over et flott juletre til vennskapsbyen Fredrikshavn. Og den tradisjonen har man tenkt å fortsette med.

Men selv om kommunens treeksperter har trålet skogene i distriktet har de fortsatt ikke funnet det perfekte treet å sende over.

– Det må være minst elleve meter høyt, og av veldig god kvalitet. Det som vi kaller et Donald Duck-tre, sier Arne Nicander i kommunalteknikk.

Det er ikke bare Frederikshavn som skal ha et flott tre, også på Torget i Larvik skal man ha et tre med de samme spesifikasjonene.

– Alle som vet om et tre som kan passe må ta kontakt med kommunen. Og husk at det haster litt, sier Nicander – som må levere treet til Danmark i god tid før julegrantenningen 29. november.

LES OGSÅ:

Fortsatt vennskapsby

Varaordfører Rune Høiseth mener dette kan være en ypperlig anledning for huseiere som ønsker mer utsyn eller plass.

– Kommunen feller treet og rydder etter seg. Det er midt i blinken for dem som har et tre de gjerne vil bli kvitt. Så dette er vinn-vinn, sier Høiseth.

Han mener det er viktig at Larvik klarer å opprettholde tradisjonen med å sende juletre til Danmark.

– Når vi har gjort det siden 1946 må det være en tradisjon det er verdt å ta vare på. Og selv om ferga ikke lenger går dit, er det fortsatt Larviks vennskapsby. Vi har for eksempel et betydelig samarbeid når det gjelder kulturutveksling, og nå er Frederikshavn i ferd med å kopiere Larvik som poesiby. De har ti installasjoner oppe, sier Høiseth.

Artikkeltags