Fullt hus for «Fest på kjærka»

Fullt hus: Nok en gang ble det fulle benkerader i "sjømannskjærka" lørdag.

Fullt hus: Nok en gang ble det fulle benkerader i "sjømannskjærka" lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tradisjonen tro gikk «Sjømannskjærka» av stabelen lørdag kveld, for 11. gang på 10 år. Og nok en gang var benkeradene fylt opp.

DEL

– Det som er kjennetegnet til en sjømannskirke, er at det er en arena for folk med forskjellig bakgrunn. Om man ikke kom seg hjem til jul, kunne man oppsøke kirken for å få julens budskap. Derfor har vi gjort litt om på kirken i denne anledning og skapt en løs og ledig atmosfære, slik at det kan føles ut som hvilken som helst kirke i en tilfeldig havneby, forklarer Larvik-prest Knut Mølbach, som er en av dem som står i spissen for det hele.

LES MER: Julefest i kjerka

Et naturlig bindeledd

Det hele startet i 2006, da Larviks Sjømannsforening hadde lyst til å skape et årlig arrangement i kirken.

– Vi ville få til noe fint og trivelig som foregikk i kirke ni desember, med tanke på alle som var ute til sjøs og ikke kom seg hjem til jul. I en slik sammenheng ble Knut Mølbach naturlig bindeledd mellom kirken og sjømannsforeningen. Vi kunne ikke fått dette til uten ham, skryter formann i Larviks Sjømannsforening, Henning Thorsen.

Sentral: Knut Mølbach har vært en sentral figur gjennom alle år og ble et naturlig bindeledd mellom kirken og sjømannsforeningen.

Sentral: Knut Mølbach har vært en sentral figur gjennom alle år og ble et naturlig bindeledd mellom kirken og sjømannsforeningen. Foto:

Godt oppmøte hvert år

«Fest på kjærka» har vært en fulltreffer helt fra begynnelsen, og hvert år fylles benkene med om lag 300 gjester. 

– Det er fantastisk at så mange møter opp, til tross for et ganske likt program hvert år. Vi liker å forholde oss til en mal, der mye går i underholdning, vaffelservering og noen salmer innimellom, fortsetter Knut Mølbach.

I år ble det underholdning med Hedda Aronssen, Tom Buggi Band og husbandet «Dekksguttene», historiske tilbakeblikk med Odvar Schrøder Jensen. Og ikke minst ble krigsseilerne hyllet.

Hylles: Krigsseilerne er som alltid æresgjester. Bak fra venstre: Henning Thorsen, Knut Mølbach. Foran fra ventre: Helge Andresen og  Trygve Laheim.

Hylles: Krigsseilerne er som alltid æresgjester. Bak fra venstre: Henning Thorsen, Knut Mølbach. Foran fra ventre: Helge Andresen og Trygve Laheim. Foto:

Takker frivillige

Alt som skal gjøres i forkant av «Fest på kjærka» er basert på dugnad. I utgangspunktet får arrangørene ikke økonomisk støtte fra kommunen. Likevel kan tilstedeværende ordfører Rune Høiseth avsløre at en pengepremie med et pent beløp er i ferd med å bli overført. 

– Det skal sponsorer og mye frivillig arbeid til for å arrangere en gratis fest. Vi sender en stor takk til alle som har bidratt og spesielt Havfruene som har stått og stekt over 400 vaffelplater siden klokken 12, sa Mølbach etter kirkefesten fredag kveld.

Klassiske vafler: Havfruene stekte over 400 vafler til årets "Fest på kjærka". Fra venstre: Else Haukås, Unni Pettersen, Sigrid Mølbach.

Klassiske vafler: Havfruene stekte over 400 vafler til årets "Fest på kjærka". Fra venstre: Else Haukås, Unni Pettersen, Sigrid Mølbach. Foto:

Til en god sak

Ved en anledning ble det også mulig å yte et økonomisk bidrag for de frammøtte. Men de innsamlede pengene går verken til kirken eller sjømannsforeningen.

– Pengene vi samler inn i kveld går direkte til ungdomsdiakoniet, avslutter Knut Mølbach.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken