Gå til sidens hovedinnhold

ØP-nissen trenger julgaveønsker

Artikkelen er over 5 år gammel

Tenk at det har gått et helt år siden vi så ham sist. Årene går fort både for folk og nisser, men ØP-nissen ser prikk lik ut slik han gjorde for 20 år siden da han for første gang forbarmet seg over lokalsamfunnet vårt - Larvik og Lardal.

Men han innrømmer at det har vært en tøff sommer og høst.

– Mye bråk fra E18-utbyggingen. Jeg måtte stikke herfra, sier han og innrømmer at å reise fra Bøkeskogen er som å dra sulten fra julebord.

Nå er han tilbake og er ute etter de gode historiene, de rørende øyeblikkene og barn og voksne som trenger og fortjener en liten oppmerksomhet før jul.

ØP-nissen vil ikke at alle får det de peker på til jul, og vil heller ikke bidra til det.

Men å spre små lysglimt i hverdagem det er mer hans greie.

– Jeg er ingen rik nisse, og har aldri satt mine bein hos gullsmeden. Det må andre ta seg av. Men kan jeg glede noen som trenger det lille ekstra, blir jeg glad, sier han og påstår han har vært i på nisseseminar i Finland de siste 14 dagene. Det er større grunn til å tro han har vært i Strømstad på harrytur, skal vi tro skriften på surströmningsboksen.

Send en epost

Uansett vil han at du der ute skal sende en mail og begrunne hvorfor han bør dra nettopp til den personen du mener fortjener et besøk.

– Jeg er spesielt glad i å få hilsen fra de minste barna, men jeg vet det er mange voksne mennesker som både har ønsker og gode historier vi har lyst å formidle til alle våre lesere, sier ØP-nissen som i løpet av de to siste ukene før jul rigger seg til for besøk.

– Det er en fornøyelse å møte alle dere der ute. Gjennom alle mine år som ØP-nisse har formålet mitt vært å spre glede og kanskje litt moro i førjulstida. Nå håper jeg bare at jeg finner igjen nissedrakta mi. Jeg er litt redd for at den ble liggende igjen i pulken i Rovaniemi, sier han og glemmer seg litt bort.

– Har du ikke den drakta på deg hele tida, altså?

– Jo, jo, selvfølgelig. Eller det hender jeg tar den av når jeg sover. Og når jeg spiser sild, rakfisk og surstrømning selvfølgelig. Det blir fort lukt. Ho-ho, ler han og innrømmer at han i langt større grad har tilpasset seg det digitale taktskiftet dette året.

op-nissen@op.no

Tidligere kunne man sende brev og postkort. Det er visstnok helt ute nå.

– Ja, de har lurt meg på ei e-postadresse. Det er visst framtida. Så send inn ønskene på adressen op-nissen@op.no, så skal det bli greie på det. Og det er ingen grunn til å vente. Desember går fort og jula kommer før en aner det, sier Ten..æhhurgh..ØP-nissen og flirer godt.

Så har du en god historie i tillegg til å ha vært snill, så kan du eller noen du syns fortjener det, få besøk av ØP-nissen i løpet av de to siste ukene før jul.

– Jeg er opptatt av det nære og det gode i mennesket. Og jeg sier gjerne at alle må være så snille som de kan, for jeg vet at alle har noe godt i seg.

Så kunne han lagt til, men siden jeg er ØP-nissens gode hjelper, gjør jeg det på hans vegne:

– Alle får svar, men alle får dessverre ikke besøk, slik de gjør i den fiktive nisseverdenen.

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.