Gå til sidens hovedinnhold

Luciafeiring med lussekatter og klump i halsen

Artikkelen er over 3 år gammel

For 29. året på rad markerte barna i Bakkebygrenda Lucia-dagen på Larvik sykehus. Mange lussekatter og store klumper i halsen er gjerne resultatet

Lucia feires 13. desember på skoler, barnehager, i foreninger og på mange arbeidsplasser spesielt i Sverige. Tradisjonen har spredt seg til Norge og er utbredt i barnehager og på skoler. Feiringen er til minne om Den hellige Lucia av Siracusa som var født på 280-tallet og led martyrdøden i år 300. 

Det er det ikke sikkert alle lysbærerne er klar over, men at de sprer glede og følelser skal ingen tvile på der de rusler i gangene og synger av full hals til både pasienter og ansatte.

 

– Vi hadde flere foreldre som jobbet ved Larvik sykehus, og derfor var det naturlig at vi var der den 13. desember. Første gang i 1988, sier Tone Mathisen fra barnehagen.

Hver dag har barna øvd på Luciasangen, og med nystekte lussekatter i kurven delte de broderlig både av sang og boller til alle som ville ha besøk.

– Vi ser at det setter veldig stor pris på at vi kommer, og det er rørende å se hvor flinke og motiverte barna er. De er så skjønne så det er ikke rart folk får klump i halsen når de kommer, sier Tone Mathisen.

Sjarmerte politikerne med vakker Lucia-sang

Men det var ikke bare sykehuset som fikk Lucia-besøk.

Årets siste kommunestyremøte er alltid spesielt. Budsjettbehandling i rekke av viktige saker, men også med julekos på programmet.

Etter at politikerne hadde inntatt en bedre julemiddag på bakrommet i Sliperiet i Hammerdalen, med ribbe, medisterkaker, pølse og riskrem, vanket det vakker sang på selveste Lucia-dagen.

Denne gang var det barn fra Trollsteinen barnehage som marsjerte inn i kommunestyresalen, og serverte nydelig sjarmerende sang.

Dermed ble julestemningen satt for alvor for politikerne.

Kommentarer til denne saken