Nanset Kirke var nesten full da Tjølling sangforening ønsket velkommen til sin tradisjonelle julekonsert i snøværet. Med seg hadde de det lokale fiolintalentet Kristine Krüger og pianist/organist Johan Wallace.

Kor og gjester bød på et variert program, og stemningen ble satt umiddelbart da korets dirigent Eva Therese Johansen, som også er sanger, innledet konserten med I denne søte juletid mens koret kom inn, omkranset publikum og så sang den vakre Det kimer nå til julefest.

Programmet ellers inneholdt mange vakre, tradisjonsrike julesanger og instrumentalnummer. Blant høydepunktene kan nevnes Ave Maria av Schubert, vakkert framført av Krüger og Wallace, O helga natt, som ga gåsehud fra første tone, sunget av Johansen akkompagnert av Krüger og Wallace og korets framføring av Jul, jul, Strålande jul.

I den ganske ferske julesangen Hvad er det der gør jul til noget særligt? viste alle aktørene seg fra sin beste side samtidig. Koret har en nydelig klang som kommer til sin rett i kirkerommet og avslutningen med Deilig er jorden i Wegelius sitt helt spesielle arrangement var et mektig og verdig punktum for en konsert som bør ha gitt julestemning til noen hver.