– Responsen har vært helt enorm!

Bente Flåtsund med noen av gavene som hadde kommet inn til Røde Kors lørdag.

Bente Flåtsund med noen av gavene som hadde kommet inn til Røde Kors lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at ØP lørdag skrev om Røde Kors som hengte opp julegaveønsker fra barn i familier i Larvik som lever under fattigdomsgrensen på juletreet på Torget, har folk strømmet til. Klokken 12 lørdag var alle de 100 lappene borte, og julegaver levert inn til bodene rett ved treet.

DEL

– Det har vært helt fantastisk å se hvordan folk har reagert på dette tiltaket. Det er virkelig rørende. Alt tidlig på morgenen i dag strømmet folk til treet for å se hvilke ønsker som sto på kortene, forteller Ingrid Bjørnsen og Linda M. Skallist.

Les også: 17-åring i Larvik har aldri hatt et eget håndkle. Nå ønsker han seg det til jul

De to arbeider i julebodene rett ved treet på Torget, og samler inn gavene som folk kjøper etter å ha tatt med seg ønskelappene fra treet for Røde Kors.

Bente Flåtsund jobbet på spreng med å henge opp nye kort med ønsker på treet på Torget lørdag.

Bente Flåtsund jobbet på spreng med å henge opp nye kort med ønsker på treet på Torget lørdag. Foto:

– Folk har vært rørte når de har kommet til oss med gavene. Flere har tatt med hele familien hit, og noen sier de kom til byen i dag bare for dette, sier de to.

Les også dagens leder i ØP: Usynlig fattigdom

Overveldende

Bente Flåtsund i Røde Kors sier responsen på tiltaket med å synliggjøre situasjonen for mange barn i vanskeligstilte familier ved å henge opp gaveønskene deres har vært overveldende.

- Rørende å se hvordan folk har reagert på Røde Kors tiltak, sier Ingrid Bjørnsen, til venstre, og Linda M. Skallist

- Rørende å se hvordan folk har reagert på Røde Kors tiltak, sier Ingrid Bjørnsen, til venstre, og Linda M. Skallist Foto:

– Det ble tidlig tomt for kort på treet i dag, og mange har etterspurt flere. Og vi har fått inn gaver på alle ønskene vi har hengt opp. Det er tydelig at dette har rørt mange, og giverlysten er helt fantastisk. Vi kan bare takke så godt vi kan. Disse gavene kommer veldig mange barn til å bli utrolig glade for å få, sier hun.

– Jeg tror vi har klart å vise hvor vanskelig mange familier i Larvik faktisk har det, og å vise hva det faktisk betyr for barn å leve under fattigdomsgrensen. Det merker vi på hvordan folk som har hentet kort på treet har reagert, sier hun.

Tidlig tomt for kort på treet på Torget, men nye var på vei

Tidlig tomt for kort på treet på Torget, men nye var på vei Foto:

Har mange flere ønsker

Flåtsund sier at Røde Kors nå produserer nye kort med julegaveønsker så fort de kan, og at nye blir hengt opp fortløpende.

– Vi har fått inn massevis av gaveønsker fra barn i familier som trenger hjelp. Både gjennom helsestasjoner og mange andre som er i kontakt med barna. Det er virkelig et stort behov for slik hjelp i Larvik, og det bidraget vi kan formidle fra folk som ønsker å gi sprer utrolig mye glede, sier hun.

Alina Nordkvelde (7) var en av mange som vil hjelpe Røde Kors med julegaver.

Alina Nordkvelde (7) var en av mange som vil hjelpe Røde Kors med julegaver. Foto:

– Utfordringen vår nå er bare å lage nye kort fort nok. De forsvinner fra treet på Torget så snart de blir hengt opp. Men vi har et stort lager av ønsker fra barn, og det kommer inn nye ønsker hele tiden, sier hun.

– Flott tiltak

Christina Nordkvelde hadde tatt med seg datteren Alina (7) ned til Torget lørdag, og Alina fikk i oppdrag å velge ut kort som de kunne ta med seg når de skulle kjøpe julegave og levere den til Røde Kors.

– Dette synes jeg er et veldig flott tiltak, og det gir oss en fin mulighet til å kunne bidra med noe i juletiden, sa Christina Nordkvelde til ØP.

Veldig fornøyd

Det var Mette Daapan i Larvik kommune som tok med seg ideen om å henge opp gaveønsker på denne måten fra sine år i Danmark. Hun tipset Røde Kors, som umiddelbart tente på ideen.

– Utrolig morsomt at det gitt så god respons. Det gjør meg utrolig glad, sa hun til ØP lørdag.

På kontoret hos Røde Kors ble det arbeidet på spreng med å lage nye kort med julegaveønsker.

På kontoret hos Røde Kors ble det arbeidet på spreng med å lage nye kort med julegaveønsker. Foto:

Artikkeltags