I fjor delte Larvik Røde Kors ut 1.700 gaver til 800 barn og unge i Larvik-distriktet. Nå henger nye ønsker på juletreet på Torget.

Gjentar suksessen: Røde Kors gjentar fjorårets suksess. I dag henger (f.v.) Mariann Kjeldsen, Hilde Tonette Johnson og Ragnhild Bull Hansen opp ønskelapper på Torget.

Gjentar suksessen: Røde Kors gjentar fjorårets suksess. I dag henger (f.v.) Mariann Kjeldsen, Hilde Tonette Johnson og Ragnhild Bull Hansen opp ønskelapper på Torget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I seks år har Røde Kors åpnet for gaveinnsamling i desember. I fjor ble "Treet på Torget" en formidabel suksess, og etter flotte tilbakemeldinger og gode omtaler, stiller de igjen opp på Torget med ønskelapper fra barn og unge i vanskeligstilte familier.

DEL

Fra 2.–15. desember er det mulighet for å plukke lappene fra treet og levere gaver.

– Vi kjører mye av den samme strategien som i fjor. I dag starter vi med å henge opp 200 lapper også vil det komme flere i løpet av uken, litt etter litt, forklarer Ragnhild Bull Hansen i Larvik Røde Kors.

Gjennom helsestasjoner, barnevern og private har Røde Kors fått inn nye ønsker fra barn og unge som opplever strevsomme hverdager. Juleønskelappene inneholder kun tre enkle punkter: Kjønn, alder og ønske. Dette har vist seg å være svært praktisk for hjelpeorganisasjonen, og ikke minst en god pekepinn for dem som vil bidra.

LES OGSÅ: -Responsen vi fikk var helt fantastisk

Meningsfylt tiltak

Bull Hansen kan avsløre at Larvik faktisk ligger på toppen av lista over fattigdom i Vestfold. Det er en stor oppgave å snu statistikken, men det inspirer både henne og de andre frivillige til å jobbe ekstra mye.

– Dette er et kjempefint tiltak og jeg er veldig stolt og glad over å være en del av noe så meningsfylt, forteller Mariann Kjeldsen, som for første gang hjelper til med ønskelappene.  

Ønsker seg klær

Røde Kors vet av erfaring at folk i alle aldre kommer for å gi gaver, og at lappene de trekker gjerne har en sammenheng med alder og kjønn til deres egne barn eller barnebarn. Ofte lar de barna selv få velge hva de ønsker å gi bort.

Føles fint: - Det føles fint å gi gaver til dem som ikke har så mye, sier (f.v) Sofia Stokkvik (7) og Anne-Veronika Christiansen (7).

Føles fint: - Det føles fint å gi gaver til dem som ikke har så mye, sier (f.v) Sofia Stokkvik (7) og Anne-Veronika Christiansen (7). Foto:

– Det vi ser til forskjell fra i fjor, er at årets ønsker er mer rettet mot klær, slik som votter, sokker og luer – i stedet for leker, forklarer Anine Christiansen.

Ønskelapper i Spania

Det populære tiltaket har allerede rukket å spre seg til flere steder rundt om i Vestfold, blant annet i Skien og Sandefjord. Men liknende tiltak er også å finne i andre land.

– På denne tiden i fjor var jeg i Spania, og midt på torget i en liten landsby sto ei stor julegran med nøyaktig like lapper, sier Aage Brøther, som var ute med oldebarna lørdag formiddag.

Observerte llignende i Spania: Aage Brøther så et juletre ønskelapper da han var i Spania i fjor. I år gir tar han med med oldebarna (f.v) Kevin  (12) og Alexander Brøther Karlsen (10) og plukker lapper for første gang.

Observerte llignende i Spania: Aage Brøther så et juletre ønskelapper da han var i Spania i fjor. I år gir tar han med med oldebarna (f.v) Kevin (12) og Alexander Brøther Karlsen (10) og plukker lapper for første gang. Foto:

LES MER: 17-åring ønsket seg eget håndkle til jul

Stordalen donerer penger

Julegavene kan leveres i bodene på Torget, i Sokrates lekeland og på Farris Bad.

– Det som er ekstra fint, er at hotellinvestor Petter Stordalen donerer ti kroner for hver pakke som blir levert på Farris Bad. Pengene går til UNICEF; så da blir det dobbelt så bra, avslutter Christiansen.

Artikkeltags