Gå til sidens hovedinnhold

Juleforestillingen nærmer seg: – Det er en skikkelig samskaping

Artikkelen er over 2 år gammel

Tradisjon tro forbereder Studio Nille seg til nok en juleforestilling, der de i år har hentet inspirasjon fra flere gamle eventyr. Hele 600 dansere skal i år sørge for å gi publikum skikkelig underholdning.

Helgen har for mange Studio Nille-dansere blitt brukt til å øve inn de mange ulike dansene som skal vises fram på juleforestillingen i månedsskiftet november/desember. Elin Rusti har sammen med Kaja Lauten ansvaret for regien, og forteller at hele dansestudioet er satt i sving for å gjøre forestillingen mulig.

– Omtrent alle som jobber på studio Nille er involvert, det er en skikkelig «samskaping», sier hun.

Selv om noen har det øverste ansvaret, er Elin klar på at regien er et resultat av ideer fra hele dansestudioet. Totalt er det 600 elever som er fordelt på to lag, som hver skal stå for halvparten av de seks planlagte forestillingene.

LES OGSÅ: Nå er de i gang med et nytt spennende filmprosjekt: – De er helt fantastiske og veldig dyktige

Store roller

Danseforestillingen har historien om Rødhette i hovedfokus, men elementer fra mange folkekjære eventyr er tatt med for å lage en totalpakke som vil få de aller fleste inn i julemodus.

– Fortellingen bygger på den klassiske Rødhette og dens verdier, men vi har en litt annen vinkling, forteller Embla Bang-Kittilsen, som spiller hovedrollen.

– Vi har også tatt med kjente eventyrsanger og -hendelser fra blant annet Askepott og Snøhvit.

Det er Mona Windvik som står bak manuset i danseforestillingen, som har premiere tirsdag 26. november.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fortelleren, som vil stå for store deler av replikkene i forestillingen, er ingen ringere enn Timmy Gresshoppe, kjent fra Pinocchio og som mange forbinder med julen. Det er unge Signe Eikenes fra teatergruppen Skuespirene som har fått den store og viktige rollen som forteller.

– Det er ganske tøft å bære en så stor forestilling nærmest alene, sier Kaja Lauten og får et litt beskjedent nikk fra Signe.

– Timmy Gresshoppe har mye energi og er den som trekker hele forestillingen sammen, legger Ruth Cecilie Lang-Ree Johansen til, som spiller moren til Rødhette.

LES OGSÅ: Noa skal begynne på populær linje: – Null stress at det kun er to gutter

Røper ikke for mye

Uten at regissørene kan røpe for mye, har de valgt å legge vekt på forholdet mellom Rødhette og moren. Disse elementene skal være med på å gjøre forestillingen interessant for både store og små.

– Det er en veldig gjennomtenkt forestilling med et tydelig budskap, som man kanskje må være litt eldre for å forstå. Derfor passer forestillingen både for voksne og barn, forklarer Ruth Cecilie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dansere fra det såkalte «Guttekompaniet» skal fargelegge forestillingen med akrobatiske bevegelser og fartsfylt dans.

– Gutta er med på et nummer der «tid» er temaet. Publikum kan vente seg et spektakulært nummer, smiler danselærer og koreograf Anita Vilenica.

Kommentarer til denne saken