(Tønsbergs Blad)

TØNSBERG: I år vil de kaféansatte samle inn julegaver som Frelsesarmeen kan gi videre til barn som trenger det.

Gaver under juletreet

De setter opp et juletre sentralt i kafeen i Farmandstredet. Under treet legger de en gavesekk folk kan legge pakker i. Frelsesarmeens folk vil jevnlig stikke innom og hente gavene, og før jul deler de dem ut.

– Vi ble veldig glade da vi hørte om dette initiativet, sier korpsleder Helge Østergreen i Frelsesarmeen i Tønsberg.

– Vi har gjort det til en tradisjon å bidra til å hjelpe noen i flere år. Et år samarbeidet vi med «Hjelp oss å hjelpe» og samlet inn 300 julegaver til barn, pluss såpe, kaffe og andre ting. Andre år har vi hatt julekuler som gjestene våre kunne ta med seg mot en sum. Pengene ga vi bort til Kirkens Bymisjon et år, og to år til Frelsesarmeen, sier Beathe Auen, daglig leder på Cafe Opus.

Leker og vinterklær

– Ideen nå er at vi denne gangen vil gi noe mer personlig. Ikke brukte ting, men nye og i full emballasje. Det er gjerne leker barn vil ha, men vinterklær er også fine gaver, sier Auen.

– Behovet er veldig til stede. Det er mange som trenger hjelp, og det er en økning i antall gjester som søker til oss. Mange har ikke penger til å kjøpe julegaver til barna sine. Det er mange årsaker til at folk kommer i situasjoner der de trenger hjelp, sier Østergreen.

– Gir økt verdighet

– Det dere gjør er helt uunnværlig for oss. Dette setter vi stor pris på! Det er en opplevelse å se den gleden en gave gir. Dere bidrar til å gi økt verdighet til innbyggerne i Tønsberg. Det kan dere ta til dere, sier Frelsesarmeens korpsleder til Beathe Auen og hennes ansatte.