Gå til sidens hovedinnhold

«Kameratene» i Høyre og Arbeiderpartiet

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det blir en underlig situasjon hvis Arbeiderpartiet og Senterpartiet gir Høyre ordførerkjedet. På sonderingsmøtet for ikke mange dager siden på «rødgrønn» side, der Rødt var med, var den store uenigheten om det var Nordheim eller Høiseth som skulle bli ordfører. Og så velger de altså å gi det til Høyre!

«Det er ingen tvil om at mange unge skyr politikken nettopp på grunn av kranglingen og mangelen på omforente løsninger. Men å være ung politiker i et miljø som vil noe med Larvik, det er noe helt annet. Det kan dette samarbeidet være begynnelsen på», sier Per Bjønnes Kristiansen, (ØP 24/9).

Det er nok ikke bare Høyre og Arbeiderpartiet som er opptatt av Larviks beste, eller som Bjønnes Kristiansen formulerer det: «Spørsmålet man må stille seg er hva som er best for Larvik. Ikke hva som er best for partiet. Minst mulig maktkamp, mest mulig energi, åpenhet og engasjement.» Ja vel, så maktkampen er over nå som Høyre har sikret seg støttespillere og har et absolutt flertall?

Vi tror det er akkurat motsatt: Den «omforente løsningen» styrker makta hvis de blå får roret. Det er ikke bra for folks ve og vel i Larvik.

Ja, vi tror at dette «samarbeidet kan være begynnelsen på» noe. Bare se til Europa hva som skjer når sosialdemokratene blir høyrefolk. De kommer neppe til å ha mange å synge «Seieren følger våre faner», sammen med.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.