Er du en som aldri går på en konsert i Bølgen, enten det er rock, blues eller symfoniorkestre? Som ikke går på noe som har med teater, ballett eller opera å gjøre. I hvert fall ikke kunstutstilling. Kanskje er det noe du bare ikke har begynt med, eller du faktisk syns det høres kjedelig ut.

Da kan du være personen denne gjengen er på jakt etter:

– Kan du tenke deg å bli med på konsert, dans og teater for så å dele opplevelsen din med ØPs lesere etterpå? lurer kommunens kultursjef Bård Jacobsen, kulturaktivist Arve Karlsen og ØPs journalist Kjersti Bache.

De forteller at du da vil være med på et eksperiment.

– De vi plukker ut, får delta i en workshop med Maria Utsi som gir dem det verktøyet de trenger for å beskrive opplevelsene sine, sier Bård.

LES OGSÅ: Ambisiøs vikingvei gjennom Larvik: – Må ha unike historier å formidle

Gratis opplevelse

Bård, Arve og Kjersti håper på få med seg mellom fem og åtte stykker, som skal bli kjent og drar på forskjellige kulturarrangementer sammen. De håper på en eller to turer til Oslo også. Og dette vil være helt gratis for kulturpilotene.

– Det største offeret vi ber om, er at du kaster bort en Netflix-kveld, men den kan du jo få igjen. Vi forventer ikke at du skal like alt vi tar deg med på, sier Arve.

– Dette blir kjempegøy! Vi vil gjerne ha med folk fra forskjellige yrkesgrupper og aldre, legger Kjersti til.

Fristen er om kort tid, for de satser på å sette i gang allerede i mai og holde på fram til midten av juni.

– Vi diskriminerer ikke dem som har vært på et og annet kulturarrangement heller. Kanskje du for eksempel bare går på gladjazz-konserter, og ikke noe annet. Da har vi lyst til å presentere deg for variasjonen som finnes. Vi har en tendens til å «safe» når vi går ut, sier Arve.

– Det verste du kan finne ut, er at, nei, dette er ikke noe for meg, supplerer Bård.

LES OGSÅ: Får de det som de vil, kommer det noe skikkelig kult akkurat her

Ta del av kulturen

Dette prosjektet har vært i Nord-Norge i flere år, og Maria Utsi har tidligere fortalt at mange følte en sorg da de var ferdige.

– Å utsette seg for en konsert eller en teaterforestilling gir inntrykk som vil gjøre noe med deg. Det er på en måte en reise inni huet ditt, sier Bård.

Gjengen ønsker at flere skal oppleve og ta del av kulturen.

– Det gjør noe med en, sier Kjersti.

Nå håper de at det er mange som søker om å bli Larviks aller første kulturpiloter, og oppfordrer dem som skal være med til å tørre å by på seg sjøl. Det kreves at du kan la deg intervjue eller kommentere på sosiale medier.

Nytt skjema

I en tidligere sak ØP publiserte, fungerte ikke skjemaet som da hadde frist 20. april.

Vi beklager så mye til de som ikke kom inn i skjema, og utsetter fristen til mandag 25. april!

Har du lyst til å bli med? Gå inn på skjemaet under og skriv navn, alder og yrke, og kort hvorfor du har lyst til å bli kulturpilot!

Hvis du bruker mobil og ikke ser skjemaet over – følg denne lenken til skjemaet.