Gå til sidens hovedinnhold

Kanalen i Larvik

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser at en gruppe innbyggere med interesse for sin by Arendal, vil grave opp de gamle kanaler i byens sentrum for å skape et hyggelig miljø i byen. Det gjorde at tankene gikk til min egen by, som vel kan sies og ha skapt et bymiljø uten trivsel og hygge.

Det som gir trivsel er at vi kan oppholde oss på steder som er lune og trange, og helst med små gamle bygninger hvor folk kan treffes i et lunt og trivelig miljø. Et godt eksempel på dette er byer på Sørlandet, som for eksempel Kragerø med sine trapper og smug. Folk kommer i nær hverandre og oppnår god kontakt. Det er koselige restauranter ved Blindtarmen hvor båtene kommer inn. Byen syder av fornøyde mennesker som nyter byens sjarm, mens Larvik er en by med store åpne plasser hvor vinden råder, og hvor folk passerer hverandre på avstand.

Hvis en oppholder seg på Torvet blir det helst mot veggen til skobutikken eller gamle Larvik Sparebank, og den nye bebyggelsen ved fjorden gir ingen sosial følelse. Bevares det er et spektakulært område og egner seg godt til trim og mosjon, men er altfor stort og åpent i et land med lite sol og varme.

Det verste er allikevel planleggingen av nedre del av Farriselva. Der burde restaurantene ligget i le av bygget tett ved elvens utløp og ikke ut mot havet utsatt for vind og sjø. Ovenfor Fritzøe Brygge ser det ikke ut. Det som kunne vært Larviks utstillingsvindu med koselige kafeer og restauranter langs elven ser dessverre fremdeles ut som et trist industriområde med store parkeringsplasser. Det eneste som har fått sin plass der er et varmeverk for havvann.

Dette området ved elven som skapte Larvik by kunne blitt Larviks svar på kanalene i Arendal og Blindtarmen i Kragerø, men foreløpig må vi gå i Bøkeskauen. Den tilfredsstiller heldigvis vårt sosiale behov.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.