- Dette er veldig ferskt, og jeg vet ikke engang når jeg skal begynne. Men jeg kan bekrefte at jeg har takket ja til jobben som sogneprest i Sandar.

Det sier Audun Haga, som har vært prest i Berg menighet siden 2000. Ingen av Larviks nåværenade sogneprester har vært lengre i rollen.

- 17 år på ett sted forteller først og fremst én ting. Her har jeg hatt det veldig bra. Nå var det på tide å gå gi stafettpinnen videre.

Men Haga gjør ikke sandefjording av seg - han gjør pendler av seg istedenfor.

- Jeg er veldig glad i Nevlunghavn, og nå er det ikke lenger boplikt som prest. Derfor blir vi boende her, og jeg pendler til den nye jobben, sier Haga.

Selv om han fortsatt skal være sogneprest, er det trolig riktig å si at den nye prestejobben innebærer mer ansvar. I Berg menighet er det omtrent 2.500 sognebarn. I Sandar over 12.000.

Les også: Nye koster på den store 2. juledagsfesten

- Har engasjert seg i langt mer enn bare kirken

Ole Bjørn Nordmandbo er formann i menighetsrådet i Berg. Han kan ikke få fullrost Haga nok.

- Først og fremst vil jeg si gratulerer med ny jobb. Når det er sagt så blir han veldig savnet her. Hvis det er en ting jeg skal trekke fram så er det Auduns evne til å engasjere seg i mer enn bare kirken. Nærmiljøutvalget, skolen, og Nesjar idrettsforening har alle hatt stor glede av hans engasjement. Og det er så viktig at man ikke bare forholder seg til de vanlige kirkegjengerne, men klarer å treffe bredere, sier Nordmandbo.

Haga selv trekker fra den nå 10 år gamle arbeidskirken i Berg når han skal oppsummere arbeidet sitt i sognet.

- Det ble to veldig ulike perioder. Først arbeidet med å få prosjektert og bygget arbeidskirken, så arbeidet med å fylle den med innhold.