Bjarne og Ingeborg ga bort ny milliongave til barne- og ungdomsarbeid: – Dette vil bety utrolig mye

Betyr mye: Hedrum kirken har alltid vært et s vært viktig element for Ingeborg og Bjarne Moe. Det merktes da ØP ble med de to inn i kirken.

Betyr mye: Hedrum kirken har alltid vært et s vært viktig element for Ingeborg og Bjarne Moe. Det merktes da ØP ble med de to inn i kirken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For Bjarne Moe (91) betyr Hedrum kirke noe helt spesielt. Derfor har han valgt, sammen med sin kone, å gi sparepenger fra et langt liv til kirkens arbeid.

DEL

– Vi har så mye å være takknemlige for. Pengene våre har vi bare til låns. Nå ønsker vi å gi dem videre slik at kirken jeg er så glad i kan få litt romsligere økonomi og gjøre mer for barn og ungdom, sier Bjarne Moe.

En ny personlig gave

I 2015 overrakte Ingeborg og Bjarne Moe en gave på én million kroner til Hedrum kirkes menighet. Gaven skulle vært gitt til kirkens 950 års jubileum i 2010, men så rotet det seg til. Måten gaven skulle gis på ble for komplisert for menighetsrådet, men i 2015 kunne de endelig overrekke gaven, med hjelp fra DnB i Larvik.

I forrige uke var ekteparet, som nå bor i Oslo, på plass i banken igjen, og en ny gave på én million kroner ble lagt på bordet. Sparepenger fra et langt liv, og nå en båndlagt gave til kirken.

– Dette er penger som skal stå på konto i banken til evig tid. Renter fra kontoen skal brukes til kristent barne- og ungdomsarbeid i Hedrum kirke, understreket Ingeborg og Bjarne Moe under overrekkelsen hos DnB sist uke.

Nå står det altså to millioner kroner på en sperret konto i Hedrum menighetsråds navn, og kirken har dermed blitt svært formuende. Bjarne Moe kunne fortelle at kontoen, slik rentenivået er i dag, vil gi kirken cirka 34.000 kroner til barne- og ungdomsarbeid hvert år.

– Dette er en fantastisk gave som vil bety utrolig mye for det arbeidet som foregår i kirken. Den offentlige støtten til kirkene krymper, så disse pengene kommer veldig godt med. Allerede i førjulstiden i år der vi engasjerer barn, sa Audun Seierstad og Ingunn Hunskaar fra Hedrum menighetsråd da de mottok den nye gaven.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vakker kirke: Ingeborg og Bjarne Moe sier Hedrum kirke ikke bare er vakker, men at den også bærer med seg svært viktig historie.

Vakker kirke: Ingeborg og Bjarne Moe sier Hedrum kirke ikke bare er vakker, men at den også bærer med seg svært viktig historie. Foto:

Den viktige kirken

Bjarne Moe vokste opp på Hagtvedt i Hedrum, og han sier at Hedrum kirke var svært viktig for han i hans oppvekst, og at kirken har vært med han hele livet.

– Man føler seg knyttet til der man er født. Og Hedrum kirke vil alltid være en del av meg, sa Bjarne Moe til Østlands-Posten da den første gaven ble gitt for tre år siden.

Moe sier også at Hedrum kirke er en av de vakreste kirkene han kjenner til.

– Stedet er vakkert også, og Olav Hellige var ikke i tvil da han for mer enn 950 år siden kom ridende oppover dalen – det var her Guds hus skulle bygges.

– Nå står den der fortsatt som en stilmessig flott kirke, bygget i norsk stein. Den er svært vakker og har en lang, rød tråd gjennom historien, sier han.

På vei inn i kirken sammen med fru Ingeborg og representantene fra menighetsrådet er det lett å se at kirken betyr svært mye for Bjarne Moe.

– Tenk på alt som har skjedd i denne kirken og alle som har besøkt den gjennom historien. Det er en kirke i Olav den helliges ånd, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Velkommen gave: Audun Seierstad og Ingunn Hunskaar fra Hedrum menighetsråd sier gaven fra Ingeborg og Bjarne Moe blir viktig i kirkens barne- og ungdomsarbeid framover.

Velkommen gave: Audun Seierstad og Ingunn Hunskaar fra Hedrum menighetsråd sier gaven fra Ingeborg og Bjarne Moe blir viktig i kirkens barne- og ungdomsarbeid framover. Foto:

Har levd sparsomt

Bjarne Moe flyttet fra Hagtvedt da han var ung, og sist han bodde i Hedrum var i 1954. Siden ble bostedet Oslo, der en lang og spennende karriere med over 40 år i lederstilling i kriminalpolitiet og ansettelse i betrodd stilling ved Forsvarets hovedkommando fulgte.

Han giftet seg med Ingeborg, og sammen fikk de en datter som nå er voksen.

– Gud har vært god mot oss, og vi har så mye å være takknemlig for. Vi har alltid levd sparsommelig, og selv om vi ikke har blitt rike, så har vi klart å spare opp en del penger.

– Vi ønsker at pengene vi har skal komme mennesker direkte til gode, og våre følelser for kirken og dens arbeid gjør at vi ønsker å gi penger dit. Det føles godt å kunne gi noe til Hedrum kirke, både fordi det er en gammel og flott kirke, men også i forhold til vår gudstro, sier Ingeborg og Bjarne Moe.

At pengene er øremerket kristent barne- og ungdomsarbeid i kirken, og ikke til vedlikehold eller annet, har vært viktig for de to.

– Vi ser at det foregår mye flott ungdomsarbeid i kirken, og det har vi lyst til å støtte. Vi håper vi en gang får sjansen til å treffe menighetsrådet og høre mer om deres arbeid, men utover at selve beløpet vi har gitt ikke kan røres, lover vi å ikke legge oss bort i hva utbytte brukes til, lover de to.

Gaveoverrekkelse: Fra venstre: Audun Seierstadog Ingunn Hunskaar fra Larvik menighetsråd, banksjef i DnB, Monica J. Schjelderup og Ingeborg og Bjarne Moe.

Gaveoverrekkelse: Fra venstre: Audun Seierstadog Ingunn Hunskaar fra Larvik menighetsråd, banksjef i DnB, Monica J. Schjelderup og Ingeborg og Bjarne Moe. Foto:

Artikkeltags