Biskopen og Broom-Larssen kommer på bryggegudstjenestene

Broom og biskop: Jan Erik Larssen skal preke og synge på bryggegudstjenesten i Nevlunghavn 15. juli. Biskop Per Arne Dahl skal preke på bryggegudstjenesten i Helgeroa 29. juli.

Broom og biskop: Jan Erik Larssen skal preke og synge på bryggegudstjenesten i Nevlunghavn 15. juli. Biskop Per Arne Dahl skal preke på bryggegudstjenesten i Helgeroa 29. juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 15. juli er det tid for den populære bryggegudstjenesten i Nevlunghavn. To uker etterpå er det brygga i Helgeroa som skal fylles.

DEL

Berg menighet og Brunlanes frikirke skal tradisjonen tro også denne sommeren arrangere to bryggegudstjenester, én i Nevlunghavn 15. juli, og én i Helgeroa 29. juli. Formann i menighetsrådet i Berg, Ole Bjørn Nordmandbo, og pastor i Brunlanes Frikirke, Arne Hersdal, håper og tror folk vil strømme til.

– I Havna har vi noen år vært rundt tusen mennesker, forteller Hersdal.

– Vi har cirka 800 stoler å sette ut, så det er fint om noen også tar med seg egne stoler.

Broom-Larsen og biskopen

– Dette er langt mer enn det kommer på gudstjenestene til vanlig. Hvorfor kommer det så mange på bryggegudstjenestene?

– Gudstjenestene har fått et godt rykte. Prekerne trekker nok også en del, sier frikirkepastoren. 
I år er det Jan Erik Larssen, den entusiastiske sangeren og programlederen kjent fra blant annet Autofil og Broom Live som skal både synge og preke i Nevlunghavn. I Havna blir det også musikalsk innslag med de lokale Havfruene. Og mange blir nok glade for at Audun Haga har gjesteopptreden som prest i sin «gamle» menighet. Haga sluttet som sogneprest i Berg og begynte i ny jobb i Sandar menighet 1. juni, men kommer med glede tilbake på brygga denne søndagen. Pastor Hersdal deltar både i Nevlunghavn og i Helgeroa.

I Helgeroa 29. juli er det biskop Per Arne Dahl som skal preke, og May Linn Berstad skal synge.

Olsok

– Det er olsok søndagen vi er i Helgeroa, så det vil nok også bli markert, sier menighetsrådsformann Normandbo.

Denne sommeren skal gudstjenesten være ved monumentet som ble avduket olsok for to år siden, til minne om Hellig Olavs seier i Nesjarslaget 1016.

– Blir det regn, samles vi inne på Marinaen, sier Normandbo.

Lav terskel

I tillegg til det gode ryktet og populære prekere, tror Hersdal det er flere ting som har gjort at bryggegudstjenestene er så godt besøkte.

– Det er nok lettere for folk å komme på en utegudstjeneste. Det er en lavere terskel for folk, tror frikirkepastoren, som håper bryggene skal fylles av både fastboende og besøkende disse to julisøndagene.

Begge gudstjenestene starter kl. 11.00.

VED MONUMENTET: Denne sommeren skal bryggegudstjenesten i Helgeroa være ved monumentet som ble avduket Olsok for to år siden, til minne om Hellig Olavs seier i Nesjarslaget 1016.

VED MONUMENTET: Denne sommeren skal bryggegudstjenesten i Helgeroa være ved monumentet som ble avduket Olsok for to år siden, til minne om Hellig Olavs seier i Nesjarslaget 1016. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken