Det har vært noen krevende dager etter dataangrepet på Amedia, konsernet som ØP er en del av. Systemene vi bruker for å produsere papiravis har vært hardt rammet og det har blitt jobbet intenst med å lage nye løsninger slik at vi igjen kan gi deg som leser en fersk avis i postkassa.

Etter to dager uten papiravis, klarer vi på årets siste dag å gi abonnentene våre et tilbud igjen. Du kommer sikkert til å se at avisa ser litt annerledes ut, blant annet har vi ingen radio/TV sider eller gratulasjoner til de som feirer bursdag i dag. Vi har likevel, etter beste evne, forsøkt å lage et produkt du kan kjenne igjen og som gjør at vi sakte, men sikkert kan vende tilbake til en hverdag der den avisa du er vant til, igjen dukker opp i postkassa hos deg. Vi har hele tiden gitt et tilbud digitalt, men vi vet at det er mange som savner avisa. Vår prioritet de siste dagene har vært å sikre at ØP igjen kommer ut på papir.

Jeg har lyst til å takke dere alle for tålmodigheten og alle hyggelige tilbakemeldingene dere har kommet med. Midt i en spesiell og krevende situasjon, er det godt å se at leserne savner oss. Samtidig er det skremmende å se hvor omfattende angrepet på systemene til konsernet vårt har vært og hvordan det har rammet avislesere i hele Norge. Vi i ØP beklager på det sterkeste at dette har rammet avislesere så hardt og at vi faktisk i to dager ikke har vært i stand til å gi ut avis. Det har knapt skjedd i avisas historie.

Vi skulle gjerne gitt ut et mer fyldig produkt på årets siste dag, men er glade for at vi igjen kan gi deg ØP i postkassa. Samtidig fortsetter arbeidet med å få opp løsninger som gjør at du kjenner igjen avisa med alle de faste spaltene.

Godt nytt år til alle leserne våre.