Video: Her går Anders Kjær rundt i 150 kilometer i timen

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/x_OvXwh3bpo?version=3&amp;hl=nb_NO"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/x_OvXwh3bpo?version=3&amp;hl=nb_NO" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

DEL

Krasjen i 300 Lakes Rally i Litauen endte med et brak for Anders Kjær fra NMK Larvik. Nå starter rallyvenner kronerulling (se rallyrykter.no) for at Larvik-sjåføren skal fullføre NM og sikre seg seieren. SE DEN DRAMATISKE VIDEOEN.

Nakken er stiv og håndleddet sårt to dager etter den kraftige smellen i Litauen. Rallybilen er ødelagt og hvor mye som kan reddes av bilen er så langt uklart. Tre uker før nest siste NM-runde i rally 2013 står Kjær uten bil. I formiddag fikk han gladmeldingen om at rallyvenner har startet kronerulling for å sikre han tittelen. Det er allerede opprettet en innsamlingskonto.

- Imponerende at folk tar initiativ, sier en glad Kjær til ØP.

Han understreker at han langt fra sutrer etter det som har skjedd, men at han er mer enn lysten på å ta NM-tittelen etter en fantastisk sesong bak rattet sammen med kartleser Veronica Engan.

- Jeg er avhengig av hjelp nå for at det skal gå. Jeg er godt på minussiden allerede. Jeg har ikke flere midler, sier Kjær.

Bilen stupte og gikk rundt

Det var lørdag på den nest siste etappen at det gikk galt da Kjær suste over et hopp som var lagt inn i løypa. Team Kjær hadde verken informasjon om hvor hoppet skulle være, hvor høyt det var eller hvordan det så ut. I 150 kilometer i timen på femte gir så Kjær ei svart plate i løypa og bremset kraftig ned. Det var for sent og bilen stupte etter hoppet og gikk rundt.

Ut tumlet både Kjær og Engan og på videoen (se link i saken) ser man at Kjær segner om. Selv har han sett krasjen mange ganger de siste dagene, men videoen som ØP har lagt ut har han unngått. Kjær har gitt tillatelse til at ØP viser det dramatiske videoklippet.

- Jeg har ikke sett den videoen selv. Jeg føler ikke behov for å se meg selv falle i bakken, men krasjen har jeg sett mange ganger, forteller han.

Ikke alvorlig skadet

Verken Kjær eller Engan ble alvorlig skadet.

I løpet lørdag kjørte han godt før den dramatiske rullen.

- Det er et av de bedre løpene jeg har kjørt, mener han.

Før den nest siste runden i NM, Rally Telemark som går den 31. august, leder Kjær klassen for tohjulsdrevne biler. Kjær har 124 poeng, mens Steve Røkland fra NMK Gardermoen ligger på 2. plass med 83 poeng. Deretter følger flere konkurrenter på 80 og 78 poeng. En seier i NM gir 30 poeng. Det gjenstår to NM-runder, både i Telemark og i Hedmark den 21. september.

- Det er flere som kan ta det, påpeker Kjær.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken