Gå til sidens hovedinnhold

Kjenner du igjen dette bygget? Ungdommene som har laget det, vil gjerne ha din stemme.

Artikkelen er over 1 år gammel

Barn og unge i menigheten brukte påsken på å lage en digital versjon av Berg arbeidskirke.

– Det er litt komisk at jeg, som ikke driver med dataspill i det hele tatt, tok initiativ til å få i gang dette, sier trosopplærer Kristina Hvarnes Andersen (40).

Hun jobber med barn og ungdom i Berg arbeidskirke, og like før påske meldte hun menigheten på en konkurranse kalt ChurchCraft. Oppgaven var å bygge kirken sin i dataspillet Minecraft, og deretter lage en kort video av resultatet.

Nå ligger Minecraft-versjonen av Berg arbeidskirke på YouTube. Konkurransen avsluttes lørdag, og innen den tid gjelder det å skaffe flest mulig «likes».

– Siden koronasituasjonen har satt en stopper for det meste av våre normale aktiviteter, gjelder det å se andre muligheter, forteller trosopplæreren.

Hun luftet ideen for blant andre konfirmant Markus Gundersen (14), og han viste raskt interesse.

– Det var et fint initiativ, og veldig gøy å være med på, sier Markus.

Bygde i påskeferien

Byggingen foregikk to timer hver kveld gjennom hele påskeferien. Da kunne man logge seg på en felles dataserver, og spille og bygge de kveldene man hadde lyst og tid. Deltakerne kommuniserte via et chatteprogram.

De fleste som var med er ungdommer som pleier å komme til kirkens ungdomsklubb Guts. En av dem er Agathe Vrangsund (14).

– Det vanskeligste var å få ting til å være riktig proporsjonert, slik som i virkeligheten, sier Agathe.

Kristina er imponert over hva de har klart å få til.

– Berg arbeidskirke er ganske stor, med mange rom. De har virkelig fått med mange detaljer. Videoen skulle være maks ett minutt, men de får likevel vist mye fra både utsiden og innsiden. Det var selvfølgelig viktig å få med selve kirkerommet, men også Guts-rommet i underetasjen. Det rotete kontoret mitt, hadde jeg bedt dem om å ikke prioritere, sier Kristina med et smil.

Benjamin Næss (14) var også med og bygde.

– Agathe spurte om jeg ville bli med. Jeg lagde blant annet en del trær, sier Benjamin.

Sunniva Askjem Grung (11) var den yngste deltakeren. – Jeg pleier å bygge en del Minecraft til vanlig, og det var gøy å bygge sammen med de andre, sier Sunniva.


Hjelp fra sønnen

Kristina syntes det var fint å oppleve at prosjektet fungerte som et sosialt møtepunkt i en tid hvor man ikke kan møtes fysisk på samme måte som vanlig. På hjemmekontoret i Kvelde var hun glad for hjelp fra den mer spillekyndige sønnen Albert Hvarnes Andersen (13).

Kristina bygde ikke selv, men Albert deltok hver kveld. Han forteller at ungdommene samarbeidet bra om byggeprosjektet.

– Jeg synes vi var konstruktive, og det gikk veldig fint, sier Albert.

Nå håper han og de andre at mange vil inn og trykke tommel opp på YouTube-videoen «Berg Arbeidskirke – ChurchCraft 2020» innen lørdag.

Det er 25 kirker fra ulike steder i Norge med i konkurransen. Fredriksvern kirke i Stavern har også sendt inn et flott bidrag. Vinnerne får bli med i en spesialepisode på YouTube-kanalen GamingPresten, som også er arrangør av konkurransen.

– Det hadde vært moro om vi vinner. Men uansett synes jeg dette har vært et vellykka prosjekt, sier Kristina.

Kommentarer til denne saken