Gå til sidens hovedinnhold

Kjenner du til noe slikt som dette? Da bør du kontakte Nasjonalmuseet

Artikkelen er over 1 år gammel

Nasjonalmuseet planlegger en ny utstilling og til den trenger de noe fra Larvik.

Hørt om Conglobetong? Da kan du kanskje bistå Nasjonalmuseet når de nå skal planlegge en ny utstilling der arkitekten Erling Viksjø skal stå i sentrum.

– Nasjonalmuseet er på jakt etter flere verker og mer informasjon om såkalt Conglobetong. De særegne bordplatene og fasadebekledningen ble utviklet av Viksjø og billedkunstneren Odd Tandberg, hovedsakelig i kystområdet mellom Larvik og Sandefjord, sier Alv Hågård Gustavsen, kommunikasjonsrådgiver ved Nasjonalmuseet.

De er på leting etter Conglobord og også mer informasjon om steinsliperiet i Rekkevik på 1960-tallet. Det var der Conglo-platene ble laget.

– Naturstein ble støpt i betong og skåret opp i større plater slik at snittflaten sto frem i overflaten. Resultatet ble fargerike bord og plater i naturstein. Med dette skape de en helt ny og særegen form for naturbetong. Et eget steinsliperi ble etablert i Rekkevik, ikke langt fra Viksjøs sommerhytte. All informasjon er av interesse for museet, sier Gustavsen.

Erling Viksjø er arkitekten som blant annet tegnet Y-blokka. Barnebarnet hans, Mari Viksjø Grøstad, har engasjert seg sterkt i debatten om rivingen av bygget.

Les også

I Oslo har bygget vært et landemerke: – Det mange ikke vet, er at det var her i Larvik alt startet

Kommentarer til denne saken