Stor interesse for nye Skoda Karoq

BRA FREMMØTE: Solum Autos forhåndsvisning av nye Skoda Karoq vekket stor interesse.

BRA FREMMØTE: Solum Autos forhåndsvisning av nye Skoda Karoq vekket stor interesse. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange tok turen innom Solum Auto i Larvik da det nylig var forhåndsvisning av en helt ny modell fra Skoda.

DEL

(Tønsbergs Blad) I begynnelsen av november hadde Solum Auto lokal premiere på den splitter nye SUV-en Skoda Karoq. Nesten 100 mennesker deltok på det drøye totimers lange arrangementet på Nordby industriområde.

– Vi er kjempefornøyd med oppmøtet, det ble over all forventning. Vi opplevde virkelig interesserte og nysgjerrige kunder som var sultne på informasjon om alt fra utstyrsvarianter til leveringstid, kommenterer daglig leder i Solum Auto AS, André Lea.

LES OGSÅ: Skoda Superb "med alt": Stor, fornuftig – og sprek

Populær bilklasse

Skodas SUV-satsing har vært en stor suksess siden storebror Kodiaq ble lansert i fjor. Forventningene er derfor skyhøye til nye Karoq. Tsjekkeren skal blant annet konkurrere mot andre høyreiste biler som Hyundai Tucson, Kia Sportage og Nissan Qashqai – og Volkswagen-konsernets egen Seat Ateca, som også er på vei til Norge i disse dager.

Den kompakte SUV-en måler 4,38 meter i lengden og bagasjerommet er på imponerende 521 liter. Motorprogrammet spenner fra 115 til 150 hestekrefter. Kundene kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller syvtrinns DSG automatgir på alle motorer.

Karoq blir den første Skoda-modellen som tilbys med et heldigitalt og programmerbart instrumentpanel. Grillen og øvrig design viser tydelig slektskap til både Kodiaq og resten av modellutvalget til Skoda.

LES OGSÅ: Denne SUVen skal mange nordmenn kjøpe

Erstatter Yeti

Med nye Karoq på plass forsvinner den firkantede crossoveren Yeti ut av modellprogrammet, som egentlig aldri slo an i Norge.

Hva er de største forskjellene på nye Karoq og utgående Yeti?

– I første omgang designet. Selv om Yeti hadde sin trofaste tilhengerskare, så var det også mange som syntes at bilen var for spesiell. Skoda Karoq kan likes av alle og er større på alle måter, bortsett fra høyden.

LES OGSÅ: Skoda beste kjøp, men Volvo vinner stor stasjonsvogntest

Ny elbil i 2020

For øvrig skjer det mye spennende hos Skoda framover, røper André Lea.

– Det er mange som spør om når Skoda kommer med andre drivlinjer. Det vi foreløpig vet er at vi nok vil få vår første hybrid mot slutten av 2019 – og første elbil året etter.

Elbilen har allerede vært vist under konseptnavnet «Vision E» på Frankfurt-utstillingen tidligere i år.

– Ellers er det veldig moro at byens befolkning har trykket Skoda til sitt bryst, noe har gjort at Skoda er Larviks tredje mest solgte bilmerke i 2017, avslutter André Lea.

Artikkeltags