Toyota var i mange år det største personbilmerket i Larvik, men siden 2009 har Volkswagen solgt flere biler. Med 224 registrerte nye personbiler – kun tre biler flere enn Volkswagen – var imidlertid Toyota igjen på topp i Bøkebyen i fjor.

– Vi er kjempefornøyde med fjorårets salg. Vi er størst på personbil i et marked med mye fokus på elbiler, som ikke vi har, så dette er stort for oss. Gutta har gjort en kjempejobb og så må vi jo også rette en takk til alle kunder som har vist oss tilliten og kjøpt våre hybrider, kommenterer daglig leder Ole Johnny Christiansen hos Funnemark Larvik.

De tre mest populære modellene i Larvik i 2017 var Volkswagen Golf (124 biler), Mitsubishi Outlander (76 biler) og Renault Zoe (61 biler) – alle med mulighet for en eller annen form for elektrisk motor under panseret.

Marked i endring

Bilmarkedet i Norge har endret seg dramatisk på kort tid – på landsbasis skal man for eksempel langt ned på lista før de første bilene med kun fossilmotorer dukker opp.

– Det er en tøff kamp å være bilforhandler om dagen. Praten med kundene dreier seg nå om hva man skal kjøpe; el, hybrid eller plug in – og hva som skjer om noen år, for dette er jo så nytt for mange. Men Toyota har en kjempefordel gjennom produksjon av hybridbiler i over 20 år. Hybridandelen av salget vårt er på over 90 prosent, sier Ole Johnny Christiansen.

Les mer: I Vestfold finnes det ikke én taxi uten diesel eller bensin: – Man kan jo ikke tvinge folk til å gå konkurs, sier daglig leder 

Med Auris, Yaris, C-HR og RAV4 hadde Funnemark Larvik hele fire Toyota-modeller inne på fjorårets topp 10-liste.

Ved hjelp av Octavia inne på bestselgerlisten, tok for øvrig Skoda bronse i merkekampen med 139 registrerte personbiler.

Les mer: Nå er det høysesong for frekke biltyveri 

Totalsalget, det vi si summen av personbiler, vare- og lastebiler med videre, endte på 1.992 nyregistreringer i Larvik, noe som var uforandret sammenlignet med 2016. Volkswagen, Toyota og Ford toppet denne statistikken.