Mange nyheter under bilutstillingen på Sanden

Populær utstilling: Det var mange som tok turen til bilutstillingen på Sanden for to uker siden for å se nærmere på de spennende bilnyhetene.

Populær utstilling: Det var mange som tok turen til bilutstillingen på Sanden for to uker siden for å se nærmere på de spennende bilnyhetene.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Bilutstillingen på Sanden for kort tid siden kunne friste med flere spennende nyheter - både når det gjaldt personbiler og nyttekjøretøy.

Som ØP har skrevet om tidligere, arrangerte altså et flertall av byens bilforhandlere en lokal bilutstilling utenfor kulturhuset Bølgen lørdag 16. juni. Her kunne man både få med seg premierer og andre «ferske» bilnyheter for første gang vist i Larvik - og ikke minst benytte anledningen til å studere de ulike bilmerkenes komplette modellutvalg.

Etter flere års visninger på internasjonale bilutstillinger i blant annet Frankfurt og Paris, var nok den teknisk avanserte elbilen Opel Ampera den største nyheten på utstillingen. Du kan lese nærmere om den spesielle bilen et annet sted i avisa.

Solum Bil hadde med seg den nye crossoveren Citroën C4 Aircross, en av to franske varianter av storselgeren Mitsubishi ASX. Bilen leveres både med PSA-konsernets e-HDI dieselmotor på 1,6-liter (115 hestekrefter), samt flere motorer fra Mitsubishi. Slike crossovere har vist seg å appellere sterkt til nordmenn de siste årene på grunn av høy sittestilling, røft utseende, mulighet for firehjulsdrift og ikke minst greie priser.

Også nye Citroën DS5 var for øvrig representert på standen til denne forhandleren.

Hyundai lanserte nylig Golf-konkurrenten i30, som ØP tidligere har prøvekjørt. På Sanden var også Kia-varianten Ceed utstilt - en modell som kanskje har en mer sportslig fremtoning enn Hyundaien. Dermed får Volkswagen Golf nå tøff konkurranse av to sørkoreanske utfordrere, som begge blant annet byr på solid opplevd kvalitetsfølelse, effektive drivlinjer og gode utstyrspakker. Om ikke lenge kommer for øvrig både i30 og Cee¿d i romslige stasjonsvognutgaver.

Hos Møller Bil var de viktigste nyhetene Alltrack-utgaven av Volkswagen Passat (se egen artikkel med prøvekjøring) og den nye minibilen Up! (navnet skrives med utropstegn). Sistnevnte blir Volkswagen innstegsmodell i Norge. Takket være effektiv plassutnyttelse har det lille knøttet på 3,5 meter forbausende god plass og et nødbremsesystem (ekstrautstyr) representerer dessuten en nyhet i dette segmentet.

Skoda-varianten Citigo er også like rundt hjørnet, kunne forhandler Solum Auto fortelle.

Også på nyttekjøretøysiden var det flere nyheter å se på Sanden. Gjermundsen Auto hadde premiere på nye Isuzu D-Max ¿ og Bil-Service det samme med splitter nye Ford Ranger. Begge modeller dreier seg om tøffe og slitesterke pickup¿er med firehjulstrekk, høy maksimal hengervekt og stor lastekapasitet. Også slike biler kan utstyres med komfortutstyr som moderne automatgir, skinninteriør og automatisk klimaanlegg.

Japaneren har en 2,5-liters dieselmotor på 163 hestekrefter, mens Ford tilbyr tre Duratorq dieselmotorer på mellom 125 og 200 hester til Ranger.

I tillegg til nyhetene ovenfor kunne man også titte nærmere på Hondas miljøvennlige hybridbiler, Mazdas første kompakt-SUV CX-5 og populære modeller som Nissan Qashqai, Subaru XV, Volvo V60 og mange flere.

Men så mange nye og spennende biler samlet på ett og samme sted var det nok mange som satt pris på bilarrangementet på Sanden. Og neste år er forhåpentligvis de store forhandlerne Funnemark (Toyota) og Bertel O. Steen (Peugeot og Mercedes) også representert på utstillingen.

Artikkeltags