Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Mazda-forhandlere i Skandinavia trakk flere til lanseringsfesten enn Gjermundsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Nesten 250 gjester dukket opp på VIP-lansering av andre generasjons Mazda CX-5.

Det var fulle lokaler hos Gjermundsen Auto i Tønsberg da årets versjon av suksessrike Mazda CX-5 ble vist fram i lokalene.

– Vi delte ut 247 billetter i døra, og sammen med alle ansatte var vi rundt 300 mennesker i butikken. Det er helt fantastisk, sier Gunnar Gjermundsen, daglig leder i Gjermundsen Auto.

Flest i Skandinavia

Ifølge Mazda Norges statistikker var Gjermundsen Auto den forhandleren i Skandinavia med flest påmeldinger til førpremieren av CX-5. Den neste på lista var en forhandler i Sveriges tredje største by, Malmö. Mazda Norge opplyser at de til sammen hadde 3500 påmeldte fordelt på landets 54 forhandlere, noe som var ny besøksrekord for merket.

Da CX-5 kom på markedet i 2012, skjøt salget i været for Mazda i Norge. Selv om salget stoppet litt opp i fjor, var den fremdeles en av Norges mest solgte SUV-er. Gjermundsen er ikke i tvil om hvor mye den første utgaven har betydd for Mazda-forhandleren.

– Vi gikk fra å selge 50 til 230 Mazdaer i året. Den har vært en «gamechanger» for butikken vår, sier Gjermundsen, som opplyser at de allerede har solgt åtte eksemplarer av den nye utgaven.

Mer comfort og flere duppedingser

Ifølge Gjermundsen er det først og fremst på «komforten og duppedingser» man vil merke en forskjell med på denne generasjonen CX-5. Adaptiv cruisekontroll ned til 0 km/t og et sylinderdeaktiveringssystem.

– Det gjør at man kan stoppe to sylindre ved lav belastning, når det ikke er behov for dem, sier Gjermundsen.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.