Motorsportens største organisasjon, Norsk Motorsport Klubb (NMK), samles til landsmøte på Farris Bad i ettermiddag. På programmet til de rundt 100 delegatene står blant annet trafikksikkerhet. For selv om det er full pinne i motorsport, skjer det i kontrollerte former. Derfor vil NMK favne om de motorinteresserte så tidlig som mulig, slik at de kan forebygge villmannskjøring på landeveiene.

- Vi ønsker å komme inn og fange opp de motorinteresserte, påpeker president NMK, Torill Karlsrud.

NMK har utarbeidet et kompendium med tiltak om hva organisasjonen kan bidra med for å øke trafikksikkerheten. De er i gang med arbeidet for å legge inn informasjon om NMK og tilbudene sine for de unge som tar trafikkopplæringskurs på trafikkskolene. Her kan NMK nå unge helt ned i 15-års alderen når de starter grunnkurset for å ta mopedførerbevis. På den måten håper de å nå ut til flere som søker farten i motor, men det i organiserte former.

- Motorsport er fart og spenning, påpeker Karlsrud, som også håper tiltaket vil øke rekrutteringen til de vel 90 NMK-klubbene rundt omkringt i landet.

Landsmøtet til NMK er stedet hvor alle beslutninger tas. Ikke siden 60-tallet har landsmøtet vært i Larvik, men denne helga blir det motorsport nonstop på Farris Bad. Det er satt opp flere kurs, landsmøtet skal gjennomføres og vedtak gjøres og alle komiteer skal ha møter. Konferansen starter allerede i ettermiddag. I morgen kveld er det premieutdeling for NMK-mesterskapene denne sesongen der flere Larvik-sjåfører får sine medaljer.

Leder i NMK Larvik, Leif Abrahamsen, er mer enn fornøyd med at NMK sentralt har valgt å legge møtet til Larvik. Selv om NMK Larvik verken har egen bane eller klubbhus, markerer de seg nasjonalt.

- Det blir som å spille fotball uten fotballbane, og så er vi i toppen for det, konstaterer Abrahamsen fornøyd, og viser til den store aktiviteten og de gode resultatene blant Larvik-utøverne.

På banketten lørdag blir det stort show og underholdning fra lokale krefter.