– Melding fra arbeidere om en bil som har kjørt inn i tunnelen til tross for at denne var stengt. Bilen har kjørt ned bommen som sperret for tunnelen. Ikke opplysninger om personskade, melder politiet på Twitter klokken 21.26 tirsdag kveld.

Frilansfotograf Geir Eriksen var på stedet, og meldte om at bommen er knekt og ligger nede på veien. En putebil med blinkende pil er satt på plass for å signalisere at veien er stengt.

Rett før klokken 22 oppdaterer politiet om at de er i kontakt med sjåføren som kjørte ned bommen.

– Bilen er ute av tunnelen. Føreren, en mann i 20-årene, får ikke kjøre videre, og blir anmeldt for forholdet. Det blir også førerkortbeslag for uaktsom kjøring, opplyser operasjonsleder Roger Aaser fra Sør-Øst politidistrikt.

– Foreløpig er det ikke mistanke om rus, og føreren er ikke en kjenning av politiet, legger Aaser til.

Siden i går har det blitt ført toveis trafikk i Larvikstunnelens sørgående løp, med redusert hastighet til 50 km/t. Nordgående løp er stengt i forbindelse med utbedringer på tunnelen, og vil være stengt fram til 1. desember.

– Ifølge patruljen og arbeiderne på stedet er det tydelig merket på stedet at tunnelen er stengt. Ingen av de tusenvis av andre bilene som har kjørt på strekket har misforstått, sier Aaser.

Det var flere arbeidere inne i tunnelen da bilen kom kjørende inn, og en av dem som jobbet der ringte raskt inn til politiet om hendelsen.

– Dette har nok vært en ubehagelig opplevelse for dem. Det ble tidlig meldt at det ikke var noen personskade, så det er ikke sikkert at bilen var i nærheten av arbeiderne – men dette ble ansett som et trygt arbeidsrom for dem, så det har nok ikke vært en god opplevelse, sier Aaser.

Ettersom hendelsen inntraff på en stengt vei, er det ikke meldt om trafikale utfordringer knyttet til dette.