Jonas Gahr Støre proklamerte før stortingsvalget 2021 at Nå er det vanlige folks tur!

Dessverre har de ikke levert. I fjor fikk vi strømkrise, og da tok det altfor lang tid før han og finansminister Vedum ordnet en (strøm) støtteordning for den vanlige mann og kvinne.

Nå har matvareprisene økt voldsomt det siste halvannet året. Hvorfor ikke da redusere eller fjerne momsen på disse, slik at den vanlige nordmann kan klare å handle inn til seg og sine?

Det siste året har i tillegg renten økt fra 1 til over 4 prosent. Det svir godt for vanlige folk!

Jeg forstår at Skiens ordfører Hedda Foss Five i dag uttalte på NRK Radio at Arbeiderpartiet burde opprette en Havarikommisjon etter katastrofevalget i går.

Jonas Gahr Støre har som statsminister reist rundt i landet før valget, uten at det virker som han har fått med seg hva «Vanlige folk» tenker.

NRK spør hva han skal foreta seg nå i september. Da svarer han at han skal delta i FNs Generalforsamling. Da håper jeg Støre støtter fredsinitiativene fra blant andre Kina, Brasil og noen afrikanske land.

Jeg anbefaler også et møte med Robert Kennedy Jr, som er Demokratenes presidentkandidat. Han vil også gjerne få en snarlig fred i Ukraina.

I et møte med Thorbjørn Jagland i Stavanger i april 2022, spurte jeg hvem som holdt nøkkelen til fred i Ukraina? Svaret var at det var USA som hadde den.