(Tønsbergs Blad)

– Det er en kjempefin, tidløs kjole, så den fortjener å bli brukt, sier Yvonne von Moisy, som bor i Holmestrand.

Kjolen kjøpte hun i Oslo i 2006, samme året som hun giftet seg. Etter bryllupet har kjolen vært med på flere flyttelass.

– Jeg har vært knyttet til den og tenkt at jeg bare kan ha den. Men jeg kommer jo aldri til å ta den på meg igjen og synes rett og slett og den er for fin til at den bare skal henge i et skap.

Har ingen datter som kan arve brudekjolen

Først tenkte Yvonne at hun kanskje fikk en datter som kunne gifte seg i samme kjole.

– Men jeg har tre gutter. Og sannsynligheten for at de vil ta på seg min kjole er vel ganske liten. Jeg synes kanskje det å prakke den på en svigerdatter blir å dra den litt langt, sier Yvonne og flirer litt.

Hun stiller kun ett krav til personen som er så heldig å få brudekjolen som hun selv betalte flere tusen kroner for: Det er en forutsetning at kjolen gis videre gratis på samme måte etter at den er blitt brukt.

– Det er det jeg kan kreve av personen som får kjolen. Så mye mer kan jeg ikke forlange. Det er fint å gi den videre som en slags «pay it forward», sier 35-åringen.

Kjolen består av flere lag chiffon, perledetaljer og skal med snøring i ryggen passe en brud i størrelse 36–40. Det tre meter lange chiffonsløret, følger også med til den heldige mottakeren, om ønskelig.

 

–  Jeg forventer ikke at man gifter seg og gir den bort uka etter. Det er lov å sitte litt å se på den og kose seg med minnene etter bryllupet slik jeg har gjort, sier Yvonne.

LES OGSÅ: Varsler en kald uke (+)

Henvendelsene strømmer på

Annonsen om kjolen hun vil gi bort, la hun ut på Finn.no mandag kveld. I annonsen skriver hun at hun ønsker å gi den til noen som virkelig trenger den, og som selvsagt skal gifte seg, og ikke bare selge den videre. Tre timer senere hadde hun allerede fått 15 – 20 henvendelser.

Hun forteller at noen har fine historier, mens andre har skrevet «Jeg tar den. Når kan jeg komme og hente». I annonsen gjør hun oppmerksom på at hun ikke kommer til å besvare alle henvendelser.

– Jeg kommer nok ikke til å gi den fra meg tirsdag. Den skal gå til noen jeg føler at er veldig riktig at får den. Jeg må følge magefølelsen, sier Yvonne.

Yvonne forteller at hun i tøffe perioder i livet alltid har fått hjelp av venner og familie, noe hun setter stor pris på.

–  Hvis kjolen min kan bidra litt til at noen får det bryllupet de ønsker seg, så tenker jeg at det er det minste jeg kan gjøre, og at det gir alle parter mer enn en nydelig kjole som gjemmes bakerst i et skap. Alle fortjener litt uventet hjelp innimellom!

LES OGSÅ: Store deler av Vestfold var nær ved å miste vannet