Se hele programmet nederst i saken.

– Vi har jobbet intenst den siste tiden, og nå er det meste på plass. Årets nasjonaldagsfeiring blir spesiell, og jeg gleder meg skikkelig til å ønske velkommen til fest i Bøkeskogen, sier Guro Kohlberg, som er leder for 17. mai-komiteen i Larvik sentrum.

Alt på plass

Kohlberg lover at tivoliet i Badeparken kommer, og at det blir nydelig vær på nasjonaldagen. Det er hun sikker på.

– Det skal komme inn nydelig vær fra Telemark, og det skal vi nyte til gagns. Det skal bli en festdag vi ikke har sett maken til på lang tid, og det fra klokka sju ved Bøkkerfjellet og til langt utpå kvelden, sier hun.

Lagt til rette

Guro Kohlberg forteller at komiteen som vanlig har lagt til rette slik at alle skal få oppleve feiringen så nært som mulig.

– Vi har sørget for at større biler som kjører handikappede kan parkere ved Villaen i Badeparken, og det vil også være holdt av for parkering for handikappede langs Gamle Kongevei ved Bøkeskogen, forteller hun.

Kohlberg minner ellers om at parkeringen ved Lovisenlund vil være stengt under dagen.

– Her vil vi imidlertid slippe inn russebusser klokken to, forteller hun.


Program og historier på nett

17. mai-sjefen i Larvik sentrum ønsker også at så mange som mulig legger ut bilder og stoff på sosiale medier med hashtag #17mailarvik2022.

– Da blir det lettere å søke opp av alle. Vi kommer forresten også til å legge ut en del av programmet kun på nett i år. Vi trykker opp programmer som man kan finne i butikker og andre steder, og også få på kommunens servicesenter, mens man må gå inn via en QR-koden i programmet for å finne rekkefølgen i toget, forteller Kohlberg.

Du kan også følge en livestream fra nasjonaldagsfeiringen i Larvik sentrum på op.no.


Tradisjonell feiring

Hallstein Bast, som er leder for 17. mai-komiteen i Stavern, tør i motsetning til sin kollega i Larvik sentrum ikke å love godt vær på nasjonaldagen, men sier han håper på det.

– Det blir uansett helt sikkert en strålende feiring. Vi har fått Jørn Holme til å holde hovedtalen, og han er en mann som rett og slett elsker Stavern. Det blir veteranbilkortesje i stedet for borgertog, og det blir alt det tradisjonelle vi husker fra tre år tilbake, lover Bast.

I innledningen til det lokale programmet står det også: «Det er uansett ikke lett å holde begeistringen tilbake, for nå springer vi ut fra to år med syntetisk korona-feiring til en skikkelig levende markering av frihet og fellesskap i den lille byen vår som vi er så glad i!»

HER ER PROGRAMMENE FOR LARVIK-DISTRIKTET: