«Kom deg ut-dagen» er en turdag i regi av Den Norske Turistforening (DNT) som arrangeres hver høst og vinter. Her kan foreldre og barn i alle aldre få en smakebit på friluftslivet, helt gratis.

– Vi inviterer alle til å være med oss for å få en god start på turhøsten! Kom deg ut-dagen passer for alle, ikke minst barn og familier. Vi starter med en merket natursti fra Bøkeskogen og til Framnesodden, hvor det blir mange spennende aktiviteter. Her kan man prøve rappellering, kano og SUP, eller man kan nyte en vaffel på Padlehytta. Vi håper en søndag utendørs kan gi ideer til hva man kan finne på i naturen i høst, sier Solveig Dolven i Larvik og Omegns Turistforening.

Hun oppfordrer alle til å komme seg ut på tur denne dagen, enten på et arrangement eller på egenhånd.

– Larvik har så mye fint å by på av natur i eget nærområde. Vi er heldige som kan få fine opplevelser rett utenfor døra uten mye planlegging og uten å bruke penger.

Dette skjer på Framnesodden.

– I tillegg til vannaktiviteter, rappellering og natursti, stiller flere av Larviks foreninger med aktiviteter. Larvik O-klubb gir opplæring i orientering, Røde Kors demonstrerer førstehjelp, og Larvik Soppforening deler kunnskap om nyttevekster. Ta med familien, naboer eller venner og bli med!

Praktisk informasjon:

  • Start fra Lovisenlund kl. 11.00-12.30.
  • Aktiviteter frem til kl. 15.00.
  • Alle aktiviteter er gratis.
  • Deltakerpremie til alle barn.
  • Gratis pølse, kaffe og saft.
  • Padlehytta har åpent med salg av vafler, is og brus.
  • Mer informasjon om dagen her: https://lot.dnt.no/aktiviteter/145641/911339/

Tips til turhøsten

Tur-appen KulTur

Gratis app, laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur og ikke. Barna får poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og de kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Tilgjengelig for både iPhone og Android.

Finn nye turmål for hele familien

I den nasjonale turplanleggeren UT.no finner du alt fra rasteplasser/bålplasser, teltplasser, fiskeplasser og utsiktspunkt. Og ikke minst kan du søke i tusenvis av turer og hytter.

Lag mat på tur

Ta med primus eller stormkjøkken og spis god middag ute! Eller ta med mat på termos eller noe annet du har gjort klart hjemme. Planlegg turmål og maten sammen med barna, så blir turen en enda større opplevelse. Hva med en eventyrstund rundt bålet, eller ta med hengekøyer til pausene?