Tradisjonelt er kvelden før 1. mai en utelivsdag i Larvik, hvor mange møtes til sosiale sammenkomster, ikke minst har det vært en viktig dag for russen.

I år blir det ikke like lett, men Rønnberg og Roppestad ligger ikke på latsiden, og gjør det de kan for å gi Larviks innbyggere et alternativ til å kjede seg. Også i «Natt til 1. mai-Quizen» bruker de Bølgen som utgangspunkt.

– Forrige sending ga et skikkelig kick, som vi selvsagt ønsker å oppleve igjen! Det var en ny setting for oss. Litt rart å sitte sammen og prate til et kamera, men vi føler at vi fort ble vant til situasjonen, sier Rønneberg.

Det var en skikkelig debuts-sending som de både ler litt av og er stolte av i ettertid:

– Typisk nok startet hele sendingen med at mikrofonen hadde slått seg av så ingen hørte velkomstordene, ler Rønneberg.

PåskeQuizen hadde ca. 2.000 deltakere, så det er ikke tvil om at arrangørene når et større publikum i de mange hjem, enn når de tradisjonelt samler mange hundre innenfor Bølgens vegger.

Likevel innrømmer Rønneberg at han egentlig synes det er morsomst å stå på scenen – det er det som er skikkelig live!

– Imidlertid er dette et godt «plaster på såret» og ingen ønsker jo mer korona enn nødvendig, så vi er veldig glade for kunne gjøre dette igjen.

Under påskeQuizen hadde Roppestad og Rønneberg ordnet gjestehjelp fra Dag Erik Pedersen, som serverte spørsmål i en egen kategori om «Mesternes Mester». Det ble så godt tatt imot at det blir en naturlig del av programmet også torsdag kveld.

– Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på nettopp det, og derfor har vi denne gangen invitert med et annet kjent Larvik-ansikt til å ha en kategori fra det vedkommende jobber med. Jeg kan ikke si hvem det er enda, men gleder meg til å presentere vedkommende, sier Rønneberg hemmelighetsfullt.

Denne gangen har duoen også hanket inn premier fra det lokale næringslivet, og de er det bare trekning på, så alle kan vinne.

Quizen er gratis, men det er selvsagt lov til å vippse, oppfordrer arrangørene på sine facebook-side.

– Quizen starter kl. 2000 presis og man blir med ved å følge linken som blir lagt ut på facebookeventet ca. en halvtime før sending. Quizen varer ca. 2 timer, og det vil også bli lagt ut en link til et svarskjema i Google Forms. Trykker man på det, kommer skjemaet opp, og man fyller ut underveis og sender inn når spørsmålene er ferdig stilt. Svar-arkene «retter seg selv», så vi vil raskt ha resultatene klare. Og det fine er jo at det er et ubegrenset antall plasser, så alle som vil får sjansen, fastslår Rønneberg.

Link til eventet: https://www.facebook.com/events/366306347608206/