Klimahysteri!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Er Norges klimapolitikk basert på fakta og forskning eller består den i stor grad av symbolpolitikk? Vil det som skjer i Norge i dag, i forhold til klimafokus få med seg befolkningen, eller har man gått så langt at fler og fler faller av? Jeg frykter det siste!

Jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal begynne, det er så mange eksempler! Jeg starter med værmeldingens valg av ord «Ekstremvær» helt ærlig, jeg har levd litt over 40 år og tenker hva er ekstremt med storm og mye nedbør? Da jeg var liten så het det bare «storm på Vestlandet» Jeg leste at NHO nå er avventende til klimakrav i lønnsoppgjøret! Handel og kontor har visst ønske om fremme klimakrav i vårens forhandlinger. Matprodusenter har nå begynt å merke sine produkter med noe som kan minne om nøkkelmerket, men det står «lavt klimaavtrykk» Kua er visst en klimaværsting, den produserer metan. Vi må spise nøtter og bær for å redde klima og holde oss unna kjøtt. Plastposen har fremkommet som miljøfiendtlig, men er den egentlig det? Sjekker man fakta, nei den er ikke en versting. Både papir og tøynett kommer dårligere ut, men likevel så avgiftsbelegger man plastposen. Vi kan lese opp og ned i mente om alle saker og ting som må forbys, begrenses og avgiftsbelegges. Vi har jo også forskjellige typer skam. Vi deler ut penger til prosjekter, land, grupperinger og selskaper av ymse slag. Nyhetene inneholder daglig saker som omhandler klima av ymse karakter, det virker som om alt i hele Norge nå handler om klima.

Miljødirektoratet leverer Klimakur 2030, og den burde folk faktisk lese. For det blir ikke uten konsekvenser for deg og meg. Tiltakene i Klimakur 2030 vil øke strømforbruket i Norge, utover NVEs forventning om forbruksvekst, med opptil 6 TWh mot 2030. Framover kommer Norge til å bruke strøm til flere formål enn i dag, og stadig flere vil bruke mye strøm samtidig. Strømnettet er vår felles infrastruktur, som vi alle er avhengige av. Derfor blir det varslet en omlegging til en moderne nettleie med anleggsbidrag og effekttariffer, dette skal bidra til å holde nettkostnadene og nettleia nede skrives det. Det betyr at strømmen din blir dyr spesielt på morgen og ettermiddag. Vi skal i tillegg tillate store vindturbiner i norsk natur i klimaet sitt navn, selv om norsk vannkraft er så ren som bare det. Samtidig eksploderer utbygging av kullkraftverk i Asia?

I kommunen så må vi fortette utbygging av boliger og næringsområder fordi vi har nullvekst krav på biltrafikk, all vekst skal tas ved kollektiv, sykkel og gange. Dette selv om flere og flere velger å kjøre EL bil. Er ikke den klimavennlig da? Det blir ikke flere bussruter fordi det ikke er økonomi i det, kan noen hjelpe meg med logikken?

Jeg vil minne om at Norge sett med verdens øyne er et ganske lite land med omtrent 5.5 millioner mennesker. Det kan virke som om vi skal redde hele verden, mens står for ca. 1 promille av de samlede globale klimagassutslippene på verdensbasis.

Jeg er opptatt av miljø og klima, jeg er opptatt av tiltak som bearbeidet og faktisk har en effekt basert på forskning og fakta. Ikke symbolpolitikk, avgifter og merking av produkter for å fremme salg. Skal man få resultater så må man ha med seg befolkningen, og den er i ferd med å mistes. Rydd opp i klimasakene, få tilbake troverdigheten ellers er kampen tapt. Og til slutt, opplevde du mitt innspill noe kaotisk, så er det slik jeg opplever klimasaken.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken