– Trafikkulykke. To biler involvert. Mindre materielle skader. Ser ikke ut til å være noen personskade som er alvorlig, skrev Sør-Øst politidistrikt på Twitter klokken 17.43.

Kollisjonen hadde skjedd på Gamle Stavernsveien, der det langs Rødbergjordet er etablert enveiskjøring i retning Stavern, samt satt opp skilt som signaliserer at all stans er forbudt, i forbindelse med Stavernfestivalen som startet tidligere torsdag.

– Det er to biler og to personer involvert. En person har smerter og blir sjekket av ambulansen. Stillestående kø i området, opplyste politiet.

Like etter klokken 18 meldte Sør-Øst politidistrikt at det var en bil som hadde forsøkt en U-sving over dobbel sperrelinje. Resultatet var at bilen som kom bak, kjørte inn i siden på bilen.

– En av de involverte ble sendt til legevakten. Det opprettes sak. Beslag av førerkort til bilisten som forsøkte U-sving, het det i meldingen.

ØP var klokken 18.10 i kontakt med politiets operasjonssentral. Der fortalte operasjonsleder Ottar Steinstø at det fremdeles var lang kø på stedet.

Dermed måtte alle som var på vei ut til festivalen smøre seg med en god porsjon tålmodighet.

– Vi venter på bergingsbil, men med all trafikken som er i området nå, er det uvisst hvor lang tid den vil bruke for å komme fram, sa Steinstø.

Klokken 18.20 ble det meldt at veien var åpen igjen.

– Det henger litt kø igjen, men den er snart over, tvitret politiet.