Søndag arrangerte Kvelde ungdomslag i samarbeid med Kvelde sanitetsforening Bilrebusløp. Dette var Ungdomslagets første arrangement på lang tid.

Det var 14 biler som meldte seg på. Bilene skulle innom 5 poster på veien, ruta gikk på både vest og østsiden av Lågen. Og holdt seg innenfor kommunegrensene.

Det var lagt opp til oppgaver som kunne løses i bilen underveis, og det var fysiske oppgaver på postene tilpasset hele familien:

«Hva heter skogen der Nasse nøff bor? Fra hvilken sang er dette hentet: «Da er det for sent å......»?, var noen eksempler.

Inne på Gylnarheim var det salg av vafler, pølser og is. Arrangørene fikk mange tilbakemeldinger på at arrangementet var vellykket, og gjorde seg flere nyttige erfaringer til neste bilrebusløp, og det har de allerede bestemt seg for å ha.

Kvelde Ungdomslag har etter en tid i dvale, tatt tak i både lokale og aktiviteten i laget.

– Vi har en ivrig gjeng som siden høsten 2019 har jobbet dugnad for å få lokalet respektabelt. Vi hadde så smått begynt med litt arrangement når vi ble stengt ned. Nå er vi klare til å møte gjenåpningen med et fint lokalet, og etter hvert aktivitet rettet mot ungdom, barn og voksne, forteller Guro Kaupang Henriksen.

Bilrebusløpet var en fin mulighet til å vise frem hvor fint Gylnarheim har blitt, og samtidig si noe om at det å eie sitt eget bygg, koster i form av både penger og dugnadshjelp, og å oppfordre flere til å melde seg inn.