Kjære Anne Berit

Så fantastisk hyggelig at du var en av de få som hadde flaks med å finne nedkjørselen til denne «godt skjulte lille perlen av en strand».

Så fantastisk at nettopp du har hatt mulighet for å parkere med kort avstand til denne lune oasen når vinden feier inn over Ula og Eftang.

Jeg håper du har nytt godt av mange solrike sommerdager i Svinevika siden den gang stranda ble etablert som friareal for allmennheten i 1977.

Den gangen avtalte min far som eier store deler av standa, at Svinevika kunne benyttes av allmennheten mot at han vederlagsfritt kunne benytte inntil to parkeringsplasser der nede ved behov.

Andre grunneiere friga areal i samme avtalegrunnlag mot at daværende Tjølling Kommune (nå Larvik) skulle etablere et pent grøntareal som jevnlig skulle vedlikeholdes på deres egen grunneiendom, samt at de skulle sette opp søppelstativ som skulle tømmes regelmessig, og legge kloakkledningen ut på dypt vann.

Jeg håper du, sammen med de andre heldige som har funnet den privateide adkomstveien ned til denne langgrunne badestranden, har hatt mange gode somre i dette pene, ryddige grøntarealet med regelmessig renovasjon uten sjenerende kloakk.

Hva angår kyststien så bør du søke etter bremsen andre steder enn blant grunneierne og hyttesamfunnet i Svinevika. Så vidt vites er det ingen her som har lagt kjepper i hjulene for en slik etablering. Personlig har jeg gitt kommunen tilsagn at de godt kan gå over min fars grunneiendom, såframt de selv tilrettelegger og holder kystien ved like. Jeg vil derfor oppfordre deg til å ettergå fakta bedre før du synser om at det «sannsynligvis det samme tospannet som hindrer utbygging av Kyststien i gamle Tjølling.»

Jeg ønsker deg en fortsatt strålende sommer med mange gode badeopplevelser i årene som kommer etter at du har trillet ned en nyrenovert privat adkomstvei, funnet en parkeringsplass i kort gåavstand til badestranda, over et grøntareal som kommunen begynner å ta ansvar for 45 år etter den første avtalen ble vedtatt.