Gå til sidens hovedinnhold

Kommentar til Larvik Byutviklingsforum – tre gode råd til kommunestyret

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kort kommentar til Larvik Byutviklingsforum, (LBUF) leserinnlegg i dagens ØP. Stor takk til LBUF for deres beundring av arbeidet til Stiftelsen Tollerodden.

Høyde

Formannskapet har unntatt byplanens krav til byggehøyde. Stiftelsen Tollerodden er opptatt av siktlinjer derfor er bla. arkitekt Nils Torp engasjert. Hans kompetanse er det flere i Larvik kommune som har benyttet.

Utformingsløsninger

Ifg. LBUF finnes det flere gode utformingsløsninger. Kan ikke se at LBUF kommer med en eneste løsning

Politisk håndverk

Etter mitt syn har håndverket vært svært godt. Tollerodden fremstår som en perle for Larvik, trekker 2000–3000 folk på en fin sankthans dag.

Høydebegrensning

Domkirkeruinene er rammet inn i glass, det er også MS Finnmarken, den er jo litt større enn RS 14 Stavanger. Kombinasjon av gammelt og noe nytt som er spektakulært ødelegger ikke, men gjør det mer spennende, det er kommende generasjoner som skal bruke dette. Ikke godt voksne grinegubber. For ordens skyld gjøres oppmerksom på at drømmene om et Colin Archersenter startet i 2017. Kanskje på tide å komme fra ord til handling. Tid er penger, vi jobber dugnad!!!

Driftsmodell/kostnadsoverslag/økonomiske forpliktelser

LBUF etterlyser bla. ovennevnte. Med all respekt, her må det tas noen beslutninger, hvis dette ikke skal bli en lek med tall som bare koster mye penger. Stiftelsen Tollerodden har investert ca. 50 mill. inkl. stor dugnadsinnsats og er gjeldfri.

LBUF høres jo veldig fjongt ut men gjør oppmerksom på at det er selvoppnevnt. Må innrømme at jeg har problem med å se motivet for innlegget. Jeg er styremedlem i Stiftelsen Tollerodden og er overbevist om at RS14 Stavanger vil gjøre at folk sier Look to Larvik.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.