Røkke-tårnet

TIL LARVIK? Synes du denne skyskraperen hører hjemme i Larvik, spør Leiv Harald Bakke. Gi din stemme nederst i saken. Foto: Illustrasjon: Tom Holbein

TIL LARVIK? Synes du denne skyskraperen hører hjemme i Larvik, spør Leiv Harald Bakke. Gi din stemme nederst i saken. Foto: Illustrasjon: Tom Holbein

Av
DEL

MeningerHvorfor kan ikke ØP gi Larviks befolkning en sjanse til å gi uttrykk for hva den synes om det såkalte «Røkke-tårnet» gjennom en spørreundersøkelse – med bilde av tårnet - i nettavisa, der man for eksempel kan trykke «ja» eller «nei» på følgende spørsmål?

Synes du denne skyskraperen passer i Larvik?

Larviks politiske ledelse har tydeligvis en utpreget motvilje mot å ta befolkningen med på råd når beslutninger av stor betydning for kommunenes befolkning skal tas – og som ikke er programfestet av partiene! En slik «trykkundersøkelse» i avisa vil imidlertid kunne gi en god pekepinn på hvordan stemningen for dette omstridte 200 – 250 m høye (ca. 60 etasjer) prestisjeprosjektet til Røkke er blant folk i kommunen vår!

De aller fleste jeg har snakket med, rister på hodet og synes det er galskap å reise et slikt bygg i området vårt. Dersom dette synet er representativt for befolkningen, handler vår ordfører stikk i strid med folkeviljen når han forteller Røkke-selskapet om «entusiasmen» for dette i Larvik.

ØP har gjennom årene hatt lignende undersøkelser vedrørende langt mindre viktige saker – så hvorfor ikke i denne saken? Da vil vi få svar på om den «entusiasmen» vår ordfører udokumentert snakker om, bare finnes blant hans likesinnede politikere og profittjagende næringslivsfolk!

Jeg har tidligere forgjeves etterlyst en slik undersøkelse! Hvorfor? Skyldes det at dere ikke vil/tør/kan gjøre det?

En slik undersøkelse vil ganske sikkert også øke respekten for ØP som en lokalavis i demokratiets tjeneste! Som Larviks eneste avis har dere i så måte et ekstra ansvar!

---

Hei Leiv Harald.

Vi kan gjerne sette opp en uhøytidelig avstemning, men det er verdt å merke seg at den er nettopp det - uhøytidelig.

Redaksjonen, ØP.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags