Skøytefolk – foren dere

Av
DEL

MeningerJeg må virkelig si jeg stusset ved å lese ØP på tirsdag hvor en del initiativtagere snakker om ishall i Larvik. Ikke fordi initiativet er dårlig, men fordi en gjeng tar et eget initiativ til dette. Det er et faktum at det store skøytemiljøet i Larvik har sin grobunn i skøyteguppa på Fram. Det er grunn til å minne om arrangement av tre Europamesterskap, mange Norgesmesterskap, en lang rekke av Norges beste skøyteløpere og tillitsvalgte, trenere og dommere på høyt nasjonalt og internasjonalt plan.

Dessverre er det et faktum at IF Fram ikke har prioritert skøytebane, men etter det jeg kan forstå og oppfatter kun tenker mest på fotball og fotballfasiliteter. Til tross for dette er det fortsatt et lite miljø som satser hurtigløp på skøyter og som hevder seg svært godt på nasjonalt plan. I tillegg arbeider miljøet for å få til en ny skøytebane. Hvorvidt de lykkes med dette er usikkert.

Når jeg leser ØPs artikkel snakker initiativtakerne om ishockey, rinkbandy og kunstløp, men hva med hurtigløp og kortbane?

Jeg flyttet til Larvik i 1983 og etter dette kan jeg ikke se at det har vært noe vesentlig miljø for initiativtakernes nevnte idretter. Riktignok har det vært en liten gjeng med voksne mannfolk som spilte bandy på Fram kunstisbane enkelte kvelder i uka, men det var vel aldri noe organisert?

Det jeg reagerer mest på er ikke selve initiativet om en ishall i Larvik. Det er positivt, men at denne gjengen står fram med et eget initiativ og ikke forener seg med et fortsatt organisert skøytemiljø i Larvik?

Samarbeid er roten til framgang og det spiller ingen rolle hvem som går i bresjen, men skal man få til utvikling, må erfaring og nytenkning forenes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags